NaslovnaATVSide-by-side

YXZ1000E

galerija

YXZ1000E

190.900,00 kn

Detalji

MODEL YXZ1000E EPS Manual MPC: 190.900,00 kn

MODEL YXZ1000E EPS Manual Sport Shift MPC: 206.900,00 kn

MODEL YXZ1000E EPS Manual Sport Shift SE MPC: 221.900,00 kn

MODEL YXZ1000E EPS Manual  sa T1 Homo. MPC: 206.900,00 kn

MODEL YXZ1000E EPS Manual Sport Shift sa T1a Homo. MPC: 222.900,00 kn

MODEL YXZ1000E EPS Manual Sport Shift SE sa T1a Homo. MPC: 237.900,00 kn

Originalni supersportski Yamaha SxS

Agresivna Yamaha YXZ1000R koju pogoni 3-cilindrični agregat od 998 ccm velikog okretnog momenta opremljena je zaštitnim visokotehnološkim okvirom s ovjesom dugog hoda i disk kočnicama, što ju čini vrhunskim i čisto sportskim modelom SxS.

Uđite u kokpit u stilu lovačkog zrakoplova, smjestite se u ergonomsko duboko sjedalo i pripremite za supersportsko ubrzanje, upravljanje najbolje u klasi i mogućnosti kojima možete pokoriti svaki teren.

YXZ1000R koji mijenja pravila igre i posebno izdanje za 60. obljetnicu spremni su vas odvesti na novu razinu. Supersportski modeli SxS zahvaljujući naprednim specifikacijama i zapanjujućim performansama zauvijek će preobraziti svijet terenske vožnje.

Detalji

 • Prvi potpuno sportski UTV
 • Agresivni i radikalni dizajn
 • Iznimne performanse agregata i okvira
 • U klasi prvi 3-cilindrični DOHC agregat od 998 ccm
 • Najveće ubrzanje i vršna brzina u klasi
 • Sekvencijalni prijenos s 5 brzina iz reli utrka
 • On-Command® 2WD/4WD/4WD sa zaključavanjem diferencijala
 • Lagani i pokretni sportski okvir
 • Fox Podium amortizeri iznimno dugog hoda
 • Yamahin električni servo upravljač (EPS)
 • Kokpit u stilu lovačkog zrakoplova s automobilskom instrumentnom pločom
 • Zaštitni sustav iznad glave i zaštita od sunca
 • 3-cilindrični agregat visokih performansi

  Budući da je oblikovan i izrađen kao sportsko terensko vozilo, YXZ1000R predstavlja potpuno novu razinu performansi agregata klase supersport. DOHC agregat od 998 ccm sa iznimno kompaktnim rasporedom 3 cilindra osigurava zapanjujuće ubrzanje sve do crvene crte i uzbudljivih 10.500 o/min te stvara potpuno novu klasu u svijetu SxS.

 • S elektroničkim ubrizgavanjem goriva (EFI)

  Trostruki sustav ubrizgavanja goriva s tijelima promjera 41mm napaja agregat putem novih injektora s 4 otvora. Trenutni odziv gasa osigurava snagu kada ju želite i čini vožnju uzbudljivijom.

 • Sekvencijalni mjenjač s 5 brzina

  Ručni mjenjač s 5 brzina i hodom unatrag upotpunjuje visoke performanse agregata. Sekvencijalna izmjena brzina kao u reli vozilima omogućava iznimno brzu izmjenu i zapanjujuće ubrzanje te vam omogućava korištenje snage i okretnog momenta po želji – a izdržljivi pogonski sklop snagu na kotače prenosi uz minimalne gubitke.

 • Sportski okvir

  Lagani i kompaktni okvir od čeličnih cijevi optimalnih je dimenzija koje omogućuju u klasi najbolje upravljačke performanse i iznimnu izdržljivost. Zaštitni sustav iznad glave sa zaštitom od sunca ugrađuje se standardno, a njegova cjevasta struktura osigurava visoke razine sigurnosti uz dobru vidljivost za vozača i suputnika.

 • Agresivan dizajn

  Karoserija zahvaljujući prednjem kraju oblikovanom po uzoru na morskog psa, masivnim amortizerima Fox Podium RC2 koji strše kroz poklopac motornog prostora te niskim prednjim i podignutim stražnjim kraju izgleda agresivno i opasno. Niski prednji kraj također putniku i vama omogućava odličnu preglednost terena ispred stroja kako biste krenuli gdje poželite i uživali u vrhunskom doživljaju terenske vožnje.

 • Najmoderniji sustav ovjesa

  Amortizeri s izdvojenim spremnicima Fox Podium RC2 od 2,5'' prednjim kotačima omogućuju veliki hod od 406 mm, a stražnjima hod od 432 mm za u klasi najbolju kvalitetu vožnje i upravljačke performanse. Zahvaljujući u potpunosti podesivom predopterećenju opruge, povratu i kompresiji amortizera pri visokim/niskim brzinama ovaj je sustav moguće podesiti za savladavanje praktično svake situacije.

 • Gume od 27'' na lijevanim naplatcima od 14''

  Agresivno oblikovani lagani aluminijski kotači s 12 krakova opremljeni su s Yamaha ekskluzivno, jedinstvenim radijalnim gumama Bighorn 2.0 veličine 27'' iznimnih performansi koje doprinose većem odstojanju od tla. Uz njih, disk kočnice od 245 mm i čeljusti s 2 klipa na svim kotačima čine prianjanje modela YXZ vrlo snažnim i izuzetnim kočionim performansama.

 • Pogonski sustav On-Command®

  Jednostavnim odabirom trenutno izmjenjujete načine rada 2WD, 4WD ili 4WD sa zaključavanjem diferencijala pa tako u iznimnim situacijama možete održati visoku razinu prianjanja i upravljivosti. Jednostavan i intuitivan dizajn sustava On-Command® daje vam potpunu kontrolu izbora najboljeg načina rada za svaku situaciju.

 • Kokpit u stilu lovačkog zrakoplova

  Kokpit u stilu lovačkog zrakoplova ima kvalitetno oblikovane komande i instrumente koje omogućavaju zadržavanje potpune koncentracije prilikom vožnje. Središnje postavljena ručica mjenjača nalik automatskoj omogućuje brze izmjene brzina sekvencijalnog prijenosa – a na armaturnoj ploči supersportskog stila kombinirani su analogni/digitalni LED instrumenti.

 • Iznimna ergonomija

  Udobna sjedala s visokim naslonima imaju ugrađene podupirače za ramena – a odvojene podne ploče vozača i suputnika te sigurnosni pojasevi s pričvršćivanjem u 3 točke doprinose osjećaju sigurnosti. Držač za suputnika povećava udobnost na grubom terenu – a sjedalo podesivo u 8 točaka i podesivi upravljač moguće je prilagoditi vozačima svih konstitucija.

 • Izdanje za 60. godišnjicu

  Opremljen s laganim kotačima od lijevanog aluminija na koji se pričvršćuju gume (bead-lock) i u našim ikonskim žuto/crnim bojama s legendarnim dizajnom, posebno izdanje modela YXZ1000R za 60. obljetnicu proslavlja Yamahinu 60. obljetnicu proizvodnje i odaje počast brojnim trkaćim legendama koji su svoje uspjehe slavili s Yamahom.

Tehnički podaci

AGREGAT    
Tip agregata   3 cilindar, hlađen tekućinom, 4 takta, DOHC, 4 ventila
Zapremina   998 cm³
Promjer x hod   80.0 mm x 66.2 mm
Omjer kompresije   11.3 : 1
Sustav podmazivanja   Suhi karter
Napajanje gorivom   3x Mikuni 41 mm
Sustav paljenja   TCI
Sustav pokretanja   Električno
Sustav prijenosa   Stalni otvor, 5-brzinski
Pogonski sustav   On-Command®, 2WD/4WD/diff-lock
Završni prijenos   Osovina
ŠASIJA    
Sustav prednjeg ovjesa   Neovisna dvostruka ramena, 412 mm hod
Sustav stražnjeg ovjesa   Neovisna dvostruka ramena, 432 mm hod
Prednja kočnica   Dvostruki diskovi
Stražnja kočnica   Dvostruki diskovi
Prednja guma   AT27x9-14, aluminijski kotač
Stražnja guma   AT27x9-14, aluminijski kotač
DIMENZIJE    
Ukupna dužina   3.121 mm
Ukupna širina   1.626 mm
Ukupna visina   1.834 mm
Visina sjedala   792 mm
Međuosovinski razmak   2.300 mm
Minimalna udaljenost od tla   330 mm
Minimalni radijus okretanja   6 metara
Kapacitet spremnika goriva   36.7 litara
Kapacitet spremnika ulja   3,4 litara
TEŽINA    
Težina   685 kg
DODATNE KARAKTERISTIKE    
Upravljački sustav   Ackermann-tip s "Dual Mode" EPS (Electric Power Steering) sustavom

Dokumenti

pdfyamaha-2016-yxz1000e 43Z.pdf (1,98 mb)

Izdvojeni proizvodi