NaslovnaMotocikliSport heritage

XSR 700 XTribute

galerija

XSR 700 XTribute

72.990,00 kn

Detalji

LINK NA DODATNU OPREMU:

https://www.yamaha-motor.eu/hr/hr/products/motorcycles/sport-heritage/xsr700-xtribute/accessories/#/

LINK NA KONFIGURATOR OPREME:

https://www.yamaha-motor.eu/hr/hr/products/motorcycles/sport-heritage/xsr700-xtribute/configurator/

Krajem 1970-ih Yamaha je svojim modelom XT500 promijenila svijet motocikala. Lagan, jednostavan i zabavan za vožnju, odmah je postao najprodavaniji motocikl, a status legende zadržao je do današnjih dana.

Svojom prepoznatljivom kombinacijom boja i brojnom ekskluzivnom opremom motocikala Scrambler, novi XSR700 XTribute, izrađen u čast XT-a, iznova nudi temeljna uzbuđenja i užitak koji od motocikla očekujete.

Posebne značajke obuhvaćaju ravno sjedalo i glomazne oslonce za noge u stilu modela XT, kao i ručice upravljača i zaštitne navlake za vilice za terensku vožnju, koje nadopunjuju bezvremenski stil Scramblera. Zahvaljujući dvocilindričnom rednom motoru obujma 689 ccm i laganom okviru, novi XSR700 XTribute ima snagu i tehnologiju koje će vas impresionirati.

Kratki pregled

 • Gume Pirelli MT60RS za cestovnu i laganu terensku vožnju
 • Dodatni crni visoki ispuh Akrapovič
 • Novi Scrambler XSR700 XTribute
 • Ručice upravljača i oveći oslonci za noge za terensku vožnju
 • Nadahnut legendarnim modelom XT500
 • Posebno ravno sjedalo i zaštitne navlake za vilice u stilu XT-a
 • Prepoznatljive boje i grafički prikazi nadahnuti modelom XT
 • Iznimne performanse i jednostavno upravljanje
 • Dojmljivost klasičnog motocikla Scrambler s modernom tehnologijom
 • Dvocilindrični motor obujma 689 ccm neravnomjernog rasporeda paljenja
 • Posebni pokrovi za instrumente i štitnici hladnjaka
 • Kompaktan i lagan okvir

 • Pravi Scambler

  Svojim robusnim izgledom i brojnom Scrambler opremom, model XSR700 XTribute pridodaje Sport Heritage klasi moderan novi izgled. Ovaj kompaktan i okretan motocikl, izrađen prema Yamahinoj filozofiji „Faster Sons”, koja kombinira bezvremenski stil s modernom tehnologijom, lagan je i jednostavan za vožnju, što ga čini idealnim motociklom za one koji od vožnje očekuju zabavu.

 • Nadahnut prepoznatljivim modelom XT500

  Bez obzira na to jeste li novi ljubitelj motocikala ili stari poznavatelj, vjerojatno ste čuli za legendarni motocikl XT500, Yamahin najprodavaniji model iz 1970-ih i 1980-ih. Baš kao i originalni XT, novi XSR700 XTribute lagan je, snažan i jednostavan za vožnju, dok njegove boje nadahnute klasičnim modelom XT500 i posebni dijelovi za terensku vožnju odaju počast vrhunskom modelu svih vremena.

 • Ručice upravljača i oslonci za noge za terensku vožnju

  Lagan, okretan i kompaktan – sa silovitom i linearnom isporukom snage – XSR700 XTribute savršeni je motocikl za probijanje kroz urbanu džunglu. Ručice upravljača za terensku vožnju omogućuju uzdignut uspravan položaj za vožnju i olakšavaju manevriranje u skučenim uvjetima, dok oveći oslonci za noge naglašavaju robusni stil Scramblera.

 • Retro boje i grafički prikazi nadahnuti modelom XT

  Originalni XT500, predstavljen 1976. godine, odmah je doživio uspjeh i postao jedan od najomiljenijih Yamahinih modela svih vremena. U svrhu obilježavanja legendarnog statusa modela XT, Yamaha je uzela najomiljeniju kombinaciju njegovih boja i primijenila ih na novi XSR700 XTribute. Stil nikada ne izlazi iz mode.

 • Posebno ravno sjedalo i zaštitne navlake za vilice

  Yamahini dizajneri obratili su veliku pozornost na sve pojedinosti modela XSR700 XTribute kako bi bili sigurni da on poštuje i odražava duh modela XT500. Dugačko i ravno sjedalo istovjetno je originalnom dizajnu te vam omogućuje iznimno udobnu vožnju. Kako bi se naglasio svevremenski retro izgled, vilice imaju gumene zaštitne navlake i štitnike gornjih dijelova vilice.

 • Gume Pirelli MT60RS s kvadratnim uzorkom

  Radi iznimno dobrog prianjanja s jednostavnim upravljanjem na cesti i neasfaltiranim putovima, ovaj je motocikl klase Sport Heritage opremljen gumama marke Pirelli MT60RS. Kvadratni uzorak stražnje gume 180/55-17 i prednje gume 120/70-217, koje su montirane na lagane lijevane kotače s 10 krakova, naglašava izgled urbanog motocikla Scrambler.

 • Scrambler stil s modernom tehnologijom

  Stvarna ljepota novog retro izgleda modela XSR700 XTribute leži u načinu na koji spaja dojmljivost klasičnih motocikala Scrambler s visokom tehnologijom motora i okvira. Snažan i ekonomičan motor jedan je od Yamahinih najsvestranijih i najugodnijih pogonskih sklopova, dok je lagani okvir kompaktan i okretan, pružajući vam vrhunski spoj klasičnog i modernog.

 • Iznimne performanse i jednostavno upravljanje

  Iznimne performanse i jednostavno upravljanje osobine su zbog kojih je originalni XT500 postao jedan od vrhunskih modela svih vremena u motociklističkom svijetu. Četrdeset godina poslije možete biti uvjereni da je XSR700 XTribute izrađen za nove razine performansi i upravljanja, što ga čini jednim od najuzbudljivijih, najugodnijih i najuspješnijih motocikala današnjice u svim klasama.

 • Posebni instrumenti i komande

  Koji god dio ovog klasičnog motocikla Scrambler pogledate, uočit ćete neki poseban dio ekskluzivno izrađen baš za ovaj model. Tamni instrumenti i crne komandne ručice upravljača dodatno ističu retro dojam, a poseban pokrov hladnjaka i okvira nadopunjuje opći dojam kvalitete, zbog čega je XSR700 XTribute jedan od najpoželjnijih motocikala srednje klase na cesti.

 • Dvocilindrični motor obujma 689 ccm velikog okretnog momenta

  Baš kao što je motor originalnog XT-a definirao sam duh tog motocikla, snažan i ekonomičan motor modela XSR700 XTribute značajka je koja određuje njegov karakter. Dvocilindrični pogonski sklop obujma 689 ccm, sa snažnim linearnim okretnim momentom koji omogućuje iznimno ubrzanje i trenutni odziv, jedan je od najomiljenijih i najuspješnijih dizajna današnjice.

 • Kompaktan i lagan okvir

  Yamahini modeli iz serije Sport Heritage nadahnuti su prošlošću, a izrađeni za budućnost – model XSR700 XTribute savršen je primjer filozofije Faster Sons. Radi jednostavnosti, ovaj novi Scrambler opremljen je kompaktnim i laganim okvirom, što ga čini jednim od najokretnijih i najjednostavnijih motocikala u klasi.

 • Dodatni visoki ispuh Akrapovič

  Dodatna oprema za XSR700 XTribute obuhvaća visoki ispuh tvrtke Akrapovič 2-u-1, koji mu daje radikalniji izgled i grub zvuk ispuha. Njegova crna završna obrada odražava stil prvog motocikla XT500 kako bi se naglasila tema urbanog stila Scrambler i istaknule vrhunske specifikacije i karakter ovog novog modela Faster Sons.

Tehnički podaci

AGREGAT    
Tip agregata   2 cilindra, hlađenje tekućinom, 4 takta, DOHC, 4 ventila
Zapremina   689 cm³
Promjer x hod   80.0 mm x 68.6 mm
Omjer kompresije   11.5 : 1
Maksimalna snaga   55.0 kW (74.8 KS) @ 9.000 okr/min
Maksimalan okretni moment   68.0 Nm (6.9 kg-m) @ 6.500 okr/min
Sustav podmazivanja   Uljna pumpa
Napajanje gorivom   Ubrizgavanje goriva
Tip spojke   Mokra, višelamelna
Sustav paljenja   TCI
Sustav pokretanja   Električno
Sustav prijenosa   6 brzina
Završni prijenos   Lanac
ŠASIJA    
Okvir   Čelični
Sustav prednjeg ovjesa   Teleskopske vilice
Hod ovjesa sprijeda   130 mm
Kut prednje vilice   24º 50
Predtrag   90 mm
Sustav stražnjeg ovjesa   Njihajuća ruka (Link suspenzija)
Hod ovjesa straga   130 mm
Prednja kočnica   Dvostruki diskovi, Ø 282 mm
Stražnja kočnica   Jednostruki disk, Ø 245 mm
Prednja guma   120/70 ZR 17M/C(58W)
Stražnja guma   180/55 ZR 17M/C(73W)
DIMENZIJE    
Ukupna dužina   2.085 mm
Ukupna širina   745 mm
Ukupna visina   1.090 mm
Visina sjedala   805 mm
Međuosovinski razmak   1.400 mm
Minimalna udaljenost od tla   140 mm
Ukupna težina   ABS 182 kg
Kapacitet spremnika goriva   14 litara
Kapacitet spremnika ulja   3.0 litara

Izdvojeni proizvodi