NaslovnaMotocikliSport Touring

FJR 1300 AE Ultimate Edition

galerija

FJR 1300 AE Ultimate Edition

167.900,00 kn

Detalji

LINK NA DODATNU OPREMU:

https://www.yamaha-motor.eu/hr/hr/products/motorcycles/sport-touring/fjr1300ae-ultimate-edition-2020/accessories/#/

LINK NA KONFIGURATOR OPREME:

https://www.yamaha-motor.eu/hr/hr/products/motorcycles/sport-touring/fjr1300ae-ultimate-edition-2020/configurator/

U 2001. g. model FJR1300 unio je u svijet sportskog krstarenja nove razine performansi i mogućnosti. Kako bi obilježila dva desetljeća uspjeha, Yamaha je stvorila ekskluzivni novi model FJR1300AE Ultimate Edition. Uz vrhunske značajke i crno/zlatnu boje za sva vremena, slavi se legendarni status modela FJR.

Klasična crna konstrukcija i kotači zlatne boje naglašavaju njegov status jednog od najekskluzivnijih modela Yamahinih sportskih krstarica – a uz niz posebnih značajki za putovanja, uključujući novo sjedalo, visoki zaslon, deflektore vjetra i tvrde bočne kofere, model FJR1300AE Ultimate Edition spreman je za odlazak gdjegod poželite.

Izvanredni agregat zapremnine 1,298 ccm ima istančanu elektroniku koja vam omogućuje preciznu kontrolu u različitim uvjetima – a uz elektronički podesiv ovjes i preokrenuta vilica, model FJR1300AE Ultimate Edition pruža neusporedivu udobnost na najdužim putovanjima.

Kratki pregled

 • Ekskluzivni model Ultimate Edition
 • Vrhunska specifikacija i crno/zlatna boja
 • Elektronski podesiv ovjes i USD vilice
 • Uglađeni agregat zapremnine 1.298 ccm, 4 redna cilindra sa sustavom YCC-T
 • Potpuno prilagodljiva ergonomija za dodatnu udobnost
 • LED tehnologija svih svjetala i pokazivača smjera
 • Napredni elektronički upravljački sustavi
 • Trodijelna instrumentna ploča
 • Spremnik za gorivo od 25 litara, pogonska osovina, bočni koferi, utičnica od 12 V

FJR1300 istinski je prvoklasni model kojeg je izabralo više od 120.000 vozača diljem svijeta. Pogonjen vrhunskim agregatom zapremnine 1298 ccm, smještenim u sportskom aluminijskom podvozju, ovaj je motocikl napravljen tako da se ističe u svemu, kako na transkontinentalnim putovanjima tako i u svakodnevnim vožnjama.

 •                                                                                

  Vrhunska specifikacija i crno/zlatna boja

  Kako bi obilježila 20 godina na vrhu Yamahinog sportskog krstarenja, tvrtka je izradila ovaj posebni model iznimnih značajki. Njegova vrhunska crno/zlatna boja posvećena je njegovom legendarnom statusu, a ekskluzivne značajke obuhvaćaju šavove zlatne boje na crnom sjedalu i logotip FJR, kao i visoki vjetrobran, deflektore vjetra i kotače u zlatnoj boji.

 • Ekskluzivni model Ultimate Edition

  Uz mogućnost brzog prelaženja ogromnih udaljenosti, FJR1300 otvorio je potpuno novi svijet vozačima koji su željeli mogućnosti cestovne krstarice sportskih značajki. Uz najimpresivnije značajke, novi model FJR1300AE Ultimate Edition predstavlja najbolju posvetu jednoj od najboljih sportskih krstarica.

 • Elektronski prilagodljiv ovjes i USD vilica

  FJR1300AE Ultimate Edition opremljen je iznimno učinkovitom preokrenutom prednjom vilicom koja je sastavni dio istančanog elektronički prilagodljivog sustava ovjesa. U kombinaciji sa stražnjim amortizerom, napredna vilica može se elektronički podesiti u odnosu na različite uvjete vožnje i opterećenja, omogućujući vam fino podešavanje sustava u roku od nekoliko sekundi.

 • LED tehnologija svih svjetala i pokazivača smjera

  Dvostruka prednja svjetla opremljena s četiri kompaktne i snažne LED rasvjetne jedinice – a pozicijska LED svjetla i sklop stražnjeg LED svjetla upotpunjuju vrhunske karakteristike. Ima prednja prilagodljiva svjetla za skretanje koja svijetle u smjeru naginjanja motocikla i čine model FJR1300AE Ultimate Edition jednim od najistančanijih motocikala u klasi.

 • Napredni elektronički upravljački sustavi

  FJR1300AE Ultimate Edition upotrebljava brojne praktične sustave elektroničke kontrole, uključujući kontrolu proklizavanja (TCS) i tempomat koji je prava dodatna pogodnost za duge vožnje. Sustav Yamaha D-Mode možete upotrebljavati za prilagodbu rada motora opuštenoj ili sportskoj vožnji – a elektronički podesivi ovjes omogućuje brzu i jednostavnu prilagodbu podvozja.

 • Uglađeni agregat zapremnine 1.298 ccm, 4 redna cilindra sa sustavom YCC-T

  Opremljen Yamahinom značajkom elektronički kontroliranog gasa (YCC-T) osigurava ujednačen prijenos snage, a napredni redni 4-cilindrični agregat sa 16 ventila, zapremnine 1.298 ccm, pruža izvanredne sportske značajke. Visok okretni moment, osigurava odlično ubrzanje u svim brzinama – a impresivna gornja granica raspona omogućuje prelaženje velikih udaljenosti bez velikog napora.

 • Potpuno prilagodljiva ergonomija za dodatnu udobnost

  Za maksimalni užitak vožnje, FJR1300AE Ultimate Edition dizajniran je kako bi vam omogućio jednostavnu prilagodbu položaja vozača i aerodinamiku. Visina sjedala i položaj upravljača mogu se fino podesiti za svaki stil vožnje – a za učinkovitu zaštitu od vjetra tu je i električno podesivi vjetrobran i sustav upravljanja vjetrom.

 • Trodijelna instrumentna ploča

  Kako bi se upotpunila sveobuhvatnu specifikacija ove sportske krstarice, FJR1300AE Ultimate Edition opremljen je trodijelnom instrumentnom pločom. Ova instrumentna ploča ima analogni brojač okretaja na lijevoj strani, sličan modelu R1, digitalni LCD brzinomjer smješten u sredini i višenamjenski digitalni zaslon na desnoj strani.

 • Osnove informacije za putovanje

  Kao i njegov 25-litarski spremnik za gorivo te jasan i tihi sustav pogonske osovine, FJR1300AE Ultimate Edition opremljen je i tvrdim bočnim koferima s crnom kromiranom trakom – te kao standardnu opremu ima grijane ručke i utičnicu od 12 V. Svi te stavke zajedno čine ovaj iznimno spreman motocikl vrhunskim sportskim strojem za putovanja.

Tehnički podaci

AGREGAT    
Tip agregata   Hlađenje tekućinom, 4 takta, DOHC, 4 redna cilindra
Zapremina   1.298 cm³
Promjer x hod   79.0 mm x 66.2 mm
Omjer kompresije   10.8 : 1
Maksimalna snaga   107.5 kW (146.2 KS) @ 8.000 okr/min
Maksimalan okretni moment   138.0 Nm (14.1 kg-m) @ 7.000 okr/min
Sustav podmazivanja   Uljna pumpa
Napajanje gorivom   Ubrizgavanje goriva
Tip spojke   Mokra, višelamelna
Sustav paljenja   TCI
Sustav pokretanja   Električno
Sustav prijenosa   5 brzina
Završni prijenos   Kardan
ŠASIJA    
Okvir   Aluminijski
Sustav prednjeg ovjesa   Teleskopske vilice, Ø 48 mm
Hod ovjesa sprijeda   135 mm
Kut prednje vilice   26º
Predtrag   109 mm
Sustav stražnjeg ovjesa   Njihajuća ruka s podešavanjem predopterećenja opruge
Hod ovjesa straga   125 mm
Prednja kočnica   Dvostruki diskovi, Ø 320 mm
Stražnja kočnica   Jednostruki disk, Ø 282 mm
Prednja guma   120/70 ZR17M/C (58W)
Stražnja guma   180/55 ZR17M/C (73W)
DIMENZIJE    
Ukupna dužina   2.230 mm
Ukupna širina   750 mm
Ukupna visina   1.325 / 1.455 mm
Visina sjedala   805 / 825 mm
Međuosovinski razmak   1.545 mm
Minimalna udaljenost od tla   130 mm
Ukupna težina   289 kg
Kapacitet spremnika goriva   25 litara
Kapacitet spremnika ulja   4.9 litara

Izdvojeni proizvodi