galerija

NIKEN GT

131.900,00 kn

Detalji

LINK NA DODATNU OPREMU:

https://www.yamaha-motor.eu/hr/hr/products/motorcycles/sport-touring/niken-gt-2019/accessories/#/

LINK NA KOFIGURATOR OPREME:

https://www.yamaha-motor.eu/hr/hr/products/motorcycles/sport-touring/niken-gt-2019/configurator/

NIKEN ispunjava samopouzdanjem svakog vozača jer nudi snažne osjećaje prianjanja prednjeg kraja u kombinaciji s izvanrednom upravljivošću. I njegovu sposobnost učinkovitog svladavanja najzahtjevnijih zavoja treba doživjeti kako bi se u to povjerovalo.

Yamaha je motociklom NIKEN GT sada uvela ovaj novi smioni koncept na novo područje. Opremljen višim vjetrobranom, koji zajedno s udobnim sjedalom osigurava povećanu zaštitu od vremenskih nepogoda, bočnim koferima, grijačima ručica i s još mnogo toga, ova suvremena sportska krstarica omogućuje vam svladavanje najzahtjevnijih uvjeta na cesti i udobnost u nepovoljnim vremenskim uvjetima.

Načinom svladavanja zavoja, krstarenja ili odlaska na vikende, ova nova generacija sportske krstarice pruža vam vrhunsku udobnost uz prvoklasnu kontrolu i maksimalan užitak u svakom godišnjem dobu.

Kratki pregled

 • Upravljanje tipa Ackerman, dvostruke prednje upside-down vilice
 • Duboki kut nagiba, maksimalno 45 stupnjeva
 • Napredna tehnologija s više nagibnih kotača
 • Hibridni okvir od aluminija i čelika
 • Najinovativniji dizajn u klasi sportskih touring motocikala
 • Sport tourer iznimnih svojstava za sva godišnja doba
 • Sustavi TCS, QSS, pomoćna i klizna spojka (A&S), D-MOD, tempomat
 • Nenadmašno iskustvo savladavanja zavoja
 • Odziv prianjanja na prednjoj strani, sigurnost i kočenje
 • Radikalan, istaknut i jedinstven dizajn s 3 kotača
 • 3-cilindrični, tekućinom hlađeni agregat DOHC CP3 od 847 ccm
 • Potpuno podesiv stražnji ovjes

 • Sportska krstarica potpuno opremljena za sve vremenske uvjete

  Putna specifikacija modela NIKEN GT uključuje visoki vjetrobran, bočni koferi i stražnju osnovu nosača sa suvozačevim ručicama – zajedno s grijačima ručica i udobnim sjedalom, kao i glavnom nogarom i dodatnim istosmjernim utičnicama. Uz visoku razinu udobnosti i funkcionalnosti, ovaj radikalni motocikl za sportsko krstarenje s 3 kotača izrađen je za uživanje tijekom cijele godine, bez obzira na vremenske uvjete!

 • Tehnologija nagibnih višestrukih kotača (LMW)

  Napredan dizajn s višestrukim nagibnim kotačima (LMW) modela NIKEN GT pruža neopisiv osjećaj uzbuđenja i samopouzdanja pri svladavanju zavoja. Yamahin jedinstveni dizajn tipa Ackermann s paralelnim četverostranim krakovima i slobodno ovješenim teleskopskim ovjesom pruža bolji osjećaj stabilnosti i prianjanja u zavojima pri različitim uvjetima na terenu.

 • Duboki kut bočnog nagiba od 45 stupnjeva

  Na sofisticiranom prednjem kraju dvostruki su kotači od 15 inča s posebno razvijenim gumama 120/70R15 koje pružaju visoke razine prianjanja za više samopouzdanja pri kočenju i skretanju – tijekom cijele godine. Širinom traga od 410 mm, ovaj sofisticirani prednji kraj s tehnologijom LMW omogućuje duboke kutove bočnog nagiba do 45 stupnjeva, kako bi vam pružio jedinstveni doživljaj pri svladavanju zavoja.

 • Hibridni okvir

  Za postizanje pokretljivosti sportskog motocikla, uključujući putnu udobnost i pouzdano svladavanje zavoja, upotrebljava se posebno razvijen hibridni okvir. Upravljačka glava od lijevanog čelika spojena je na zakretni dio njišuće ruke od lijevanog aluminija s pomoću čelične cijevi kako bi se potrebne razine čvrstoće, krutosti i savitljivosti ostvarile točno tamo gdje su potrebne.

 • 3-cilindrični motor CP3 obujma 847 ccm

  3-cilindrični motor modela NIKEN GT, obujma 847 ccm i visokog okretnog momenta, razvijen je iz iznimno uspješnog dizajna Yamahinih modela MT-09 i Tracer 900. Posebnim postavkama za ubrizgavanje goriva postižu se snažne putne performanse u zavojitim i izazovnim situacijama u vožnji, a oblik radilice osigurava izvrsne karakteristike u vožnji i uglađena kretanja.

 • Sportski pokrov s dvostrukim LED farovima

  Široki, prema dolje savijeni prednji pokrov opremljen je dvostrukim LED farovima koji naglašavaju sportski i dinamičan karakter modela NIKEN GT, a dvostruka pozicijska svjetla dodatno ističu snažan i prizemljen izgled dvostrukih prednjih kotača. U retrovizore, preuzete s modela YZF-R1, integrirani su LED pokazivači smjera koji pojačavaju odvažan futuristički izgled.

 • Odvažan i futuristički dizajn

  S dva nagibna prednja kotača, dvocijevnim vilicama upside-down i širokom pojavom, NIKEN GT izgleda dojmljivo i radikalno novo, što je odraz njegovih voznih karakteristika sportske krstarice. U mišićav atletski dizajn oklopa ugrađeni su impresivan štitnik dvostrukih farova i integrirani spremnik za gorivo koji oblikuju odvažan i jedinstven profil.

 • Napredna tehnologija elektroničkog upravljanja

  Ovaj napredni i impresivan sportski motocikl za krstarenje dolazi potpuno opremljen najnovijom tehnologijom električnog upravljanja, uključujući sustave D-MODE s 3 položaja i YCC-T, tempomat i sustav kontrole proklizavanja s dvije razine intervencije i prekidačem za isključenje. Za besprijekornu učinkovitost, NIKEN GT je opremljen pomoćnom i kliznom spojkom (A&S) te sustavom QSS.

 • Kompaktna LCD instrumentna ploča

  Kao vozač modela NIKEN GT uživat ćete u jedinstvenom pogledu prema naprijed. Širina prednjeg pokrova pojačava ukupni osjećaj sigurnosti i stabilnosti, a futuristički izgled upotpunjavaju kompaktni instrumenti s bijelim LCD zaslonom na crnoj pozadini za dobru vidljivost tijekom dana.

Tehnički podaci

AGREGAT    
Tip agregata   3 cilindra, hlađenje tekućinom, 4 takta, DOHC, 4 ventila
Zapremina   847 cm³
Promjer x hod   78.0 mm x 59.1 mm
Omjer kompresije   11.5 : 1
Maksimalna snaga   84.6 kW (115 KS) @ 10.000 okr/min
Maksimalan okretni moment   87.5 Nm (8.9 kg-m) @ 8.500 okr/min
Sustav podmazivanja   Mokri karter
Napajanje gorivom   Ubrizgavanje goriva
Tip spojke   Mokra, višelamelna
Sustav paljenja   TCI
Sustav pokretanja   Električno
Sustav prijenosa   6 brzina
Završni prijenos   Lanac
ŠASIJA    
Okvir   Dijamant
Sustav prednjeg ovjesa   Dvostruke upside-down vilice
Hod ovjesa sprijeda   110 mm
Kut prednje vilice   20º
Predtrag   74 mm
Sustav stražnjeg ovjesa   Njihajuća ruka (Link suspenzija)
Hod ovjesa straga   125 mm
Prednja kočnica   Dvostruki diskovi, Ø 298 mm
Stražnja kočnica   Jednostruki disk, Ø 282 mm
Prednja guma   120/70ZR15M/C (58W)
Stražnja guma   190/55ZR17M/C (73W)
DIMENZIJE    
Ukupna dužina   2.150 mm
Ukupna širina   885 mm
Ukupna visina   1.250 mm
Visina sjedala   820 mm
Međuosovinski razmak   1.510 mm
Minimalna udaljenost od tla   150 mm
Ukupna težina   263 kg
Kapacitet spremnika goriva   18 litara
Kapacitet spremnika ulja   3.4 litara

Izdvojeni proizvodi