galerija

NIKEN

123.900,00 kn

Detalji

LINK NA DODATNU OPREMU:

https://www.yamaha-motor.eu/hr/hr/products/motorcy...

LINK NA KONFIGURATOR OPREME:

https://www.yamaha-motor.eu/hr/hr/products/motorcycles/sport-touring/niken-2019/configurator/

Vozite revoluciju

Radikalni novi NIKEN dio je vaše budućnosti. I spreman je otvoriti potpuno novu dimenziju kontrole u vožnji.

Ovaj radikalni svestrani motocikl s 3 kotača opremljen je jedinstvenom tehnologijom s više nagibnih kotača i donosi neusporediv izgled i odziv. Zavojite ceste njegovo su prirodno igralište. Budući da dvostruki nagibni prednji kotači pojačavaju odziv prianjanja, model NIKEN može savladavati zavoje s potpunim samopouzdanjem.

Odvažan i futuristički dizajn oklopa model NIKEN čini dominantnom pojavom. 3-cilindrični agregat od 847 ccm s obiljem okretnog momenta i lagana hibridna šasija osiguravaju uzbudljive sportske performanse i udobnost za velike udaljenosti. Vozite revoluciju.

Detalji

 • Potpuno novi koncept u industriji motocikala
 • Jedinstvene mogućnosti savladavanja zavoja
 • Odziv prianjanja na prednjoj strani, sigurnost i kočenje
 • Radikalan i odvažan jedinstveni dizajn
 • Napredna tehnologija s više nagibnih kotača
 • Duboki kut nagiba, maksimalno 45 stupnjeva
 • Upravljanje tipa Ackerman, dvostruke prednje upside-down vilice
 • Raspodjela težine s vozačem je približno 50:50
 • Potpuno podesiv stražnji ovjes
 • 3-cilindrični, tekućinom hlađeni agregat DOHC CP3 od 847 ccm
 • Sustavi TCS, QSS, pomoćna i klizna spojka (A&S), D-MOD, tempomat
 • Hibridni okvir od aluminija i čelika

Nova tehnologija nagibnih višestrukih kotača (Leaning Multi Wheel, LMW)

Napredan dizajn s nagibnim višestrukim kotačima (LMW) modela NIKEN donosi uzbudljiv i siguran novi osjećaj u zavojima. Yamahin jedinstveni dizajn tipa Ackerman sa četverostranim paralelnim krakovima i slobodno ovješenim teleskopskim ovjesom pruža dodatnu stabilnost i prianjanje u zavojima i pri različitim uvjetima na terenu.

 • Odvažan futuristički dizajn

  S dva nagibna prednja kotača, vilicama upside-down s dvije cijevi i širokom pojavom NIKEN izgleda dojmljivo i radikalno, što je odraz njegovih revolucionarnih novih voznih karakteristika. U mišićav atletski dizajn oklopa ugrađen je futuristički štitnik dvostrukih farova i integrirani spremnik za gorivo koji oblikuje odvažan i jedinstven profil.

 • Hibridni okvir

  Za postizanje prirodnog osjećaja upravljanja s pokretljivošću sportskog motocikla i samopouzdanim performansama u zavoju razvijen je poseban hibridni okvir. Upravljačka glava od lijevanog čelika spojena je na zakretni dio njihajuće ruke od lijevanog aluminija pomoću čelične cijevi kako bi se potrebne razine čvrstoće, krutosti i savitljivosti ostvarile točno tamo gdje su potrebne.

 • 3-cilindrični agregat CP3 od 847 ccm

  Okretnim momentom bogati 3-cilindrični agregat od 847 ccm za model NIKEN razvijen je iz iznimno uspješnog dizajna Yamahinih modela MT-09 i Tracer 900. Posebnim postavkama za ubrizgavanje goriva postižu se snažne performanse u zavojitim i izazovnim situacijama u vožnji – a novi oblik radilice osigurava izvrsne karakteristike u vožnji i glatka kretanja.

 • Sportski pokrov s dvostrukim LED farovima

  Na širokom, prema dolje savijenom prednjem pokrovu dvostruki su LED farovi koji naglašavaju sportski i samopouzdan karakter modela NIKEN, a dvostruka pozicijska svjetla dodatno ističu snažan i prizemljen izgled dvostrukih prednjih kotača. U retrovizore preuzete s modela YZF-R1 integrirani su LED pokazivači smjera koji pojačavaju odvažan futuristički izgled.

 • Duboki kut bočnog nagiba od 45 stupnjeva

  Na sofisticiranom prednjem dijelu stroja dvostruki su kotači od 15'' s posebno razvijenim gumama 120/70R15 koje pružaju visoke razine prianjanja za više samopouzdanja pri kočenju i skretanju. Širina traga od 410 mm na sofisticiranom prednjem dijelu s tehnologijom LMW dopušta duboki kut bočnog nagiba do 45 stupnjeva, što donosi posve novi doživljaj pri savladavanju zavoja.

 • Napredna elektronička kontrolna tehnologija

  Najrevolucionarniji futuristički motocikl u svijetu opremljen je najnovijom elektroničkom kontrolnom tehnologijom – sustavima D-MOD s 3 položaja i YCC-T, tempomatom i sustavom kontrole proklizavanja s dvije razine djelovanja i prekidačem za isključenje. Za besprijekorne performanse NIKEN je opremljen pomoćnom i kliznom spojkom (A&S) te sustavom QSS.

 • Kompaktna instrumentna ploča s LCD zaslonom

  Kao novi vozač modela NIKEN uživat ćete u pogledu prema naprijed. Širina prednjeg pokrova pojačava ukupni dojam sigurnosti i stabilnosti, a futuristički izgled upotpunjavaju kompaktni instrumenti s bijelim LCD zaslonom na crnoj pozadini za dobru preglednost tijekom dana.

 • Prednje vilice upside-down s dvije cijevi

  Na profinjeni prednji dio modela NIKEN postavljeni su nagibni kotači od 15'' koji pružaju dodatnu stabilnost i prianjanje. Prednje vilice upside-down s dvije cijevi osiguravaju sigurnu i udobnu vožnju te ističu futuristički dizajn.

 • Potpuno podesiv stražnji ovjes

  Na stražnjem ovjesu modela NIKEN potpuno možete podesiti predopterećenje, tlačnu i povratnu amortizaciju, što omogućuje postavljanje za različite uvjete. Praktično postavljanje predopterećenja ne zahtjeva uporabu alata.

 • Dvostruke prednje disk kočnice od 298 mm

  Visoke radne karakteristike dvostrukih prednjih disk kočnica od 298 mm i povećana kontaktna površina s tlom dvostrukih prednjih kotača omogućavaju brzo i učinkovito zaustavljanje modela NIKEN. Uz stražnju disk kočnicu od 282 mm, ovi diskovi velikog promjera zaustavljaju tri kotača i pružaju visoku razinu kontrole.

 • Aluminijski spremnik za gorivo

  Predivno oblikovani aluminijski spremnik za gorivo modela NIKEN izrađen je naprednom tehnologijom proizvodnje kojom je konstruiran i YZF-R1. Ovaj lagani spremnik za gorivo od 18 litara, uglađenog i tečnog dizajna koji se besprijekorno povezuje s širokim pokrovom, ima udubljene površine koje služe kao prostor za oslanjanje koljena te dopuštaju slobodno kretanje.

 • Tehnički podaci

  AGREGAT    
  Tip agregata   3 cilindra, hlađenje tekućinom, 4 takta, DOHC, 4 ventila
  Zapremina   847 cm³
  Promjer x hod   78.0 mm x 59.1 mm
  Omjer kompresije   11.5 : 1
  Maksimalna snaga   84.6 kW (115 KS) @ 10.000 okr/min
  Maksimalan okretni moment   87.5 Nm (8.9 kg-m) @ 8.500 okr/min
  Sustav podmazivanja   Mokri karter
  Napajanje gorivom   Ubrizgavanje goriva
  Tip spojke   Mokra, višelamelna
  Sustav paljenja   TCI
  Sustav pokretanja   Električno
  Sustav prijenosa   6 brzina
  Završni prijenos   Lanac
  ŠASIJA    
  Okvir   Dijamant
  Sustav prednjeg ovjesa   Dvostruke upside-down vilice
  Hod ovjesa sprijeda   110 mm
  Kut prednje vilice   20º
  Predtrag   74 mm
  Sustav stražnjeg ovjesa   Njihajuća ruka (Link suspenzija)
  Hod ovjesa straga   125 mm
  Prednja kočnica   Dvostruki diskovi, Ø 298 mm
  Stražnja kočnica   Jednostruki disk, Ø 282 mm
  Prednja guma   120/70ZR15M/C (58W)
  Stražnja guma   190/55ZR17M/C (73W)
  DIMENZIJE    
  Ukupna dužina   2.150 mm
  Ukupna širina   885 mm
  Ukupna visina   1.250 mm
  Visina sjedala   820 mm
  Međuosovinski razmak   1.510 mm
  Minimalna udaljenost od tla   150 mm
  Ukupna težina   263 kg
  Kapacitet spremnika goriva   18 litara
  Kapacitet spremnika ulja   3.4 litara

  Dokumenti

  pdf2018-yamaha-niken.pdf (2,03 mb)

  Izdvojeni proizvodi