Tenere 700 2022

11.493,80 € 86.600,00 kn
Detalji Tehnički podaci

LINK NA DODATNU OPREMU:

https://www.yamaha-motor.eu/hr/hr/products/motorcy...

LINK NA KONFIGURATOR OPREME:

https://www.yamaha-motor.eu/hr/hr/products/motorcy...

Zavirite iza sljedećeg horizonta.

Opremljen dvocilindričnim motorom od 689 ccm s velikim zakretnim momentom i posebnim optimiziranim mjenjačem koji pruža savršen spoj snage i kontrole, ovaj avanturistički motocikl za duge staze, dizajniran po uzoru na motocikle za reli, izrađen na način da se može prilagoditi širokom rasponu uvjeta vožnje na blatnim terenima i na asfaltu.

Kompaktno cjevasto podvozje i tanka karoserija pružaju maksimalnu okretnost tijekom vožnje u stajaćem ili sjedećem položaju, a zahvaljujući ovjesu za duge vožnje i kotačima sa žbicama možete ići kamogod da poželite. Jednostavno napunite gorivo i krenite. Zavirite iza sljedećeg horizonta.

Kratki pregled

 • 4-taktni CP2 motor od 689 ccm s velikim zakretnim momentom
 • Tanki, kompaktni, ergonomski oklop i sjedalo
 • Novi lagani cijevni čelični okvir
 • Podesive "upside down" vilice od 43 mm za duga putovanja
 • Robusni izgled motocikla s 4 LED fara po uzoru na modele za reli
 • Kokpit sa suženim upravljačima po uzoru na motocikle za reli
 • Daljinski podesiv stražnji ovjes
 • Uski spremnik goriva zapremine od 16 litara za duga putovanja
 • 21-inčni / 18-inčni kotači sa žbicama s avanturističkim gumama
 • ABS sustav na uključivanje za podešavanja u pokretu
 • Kompaktni multifunkcijski instrumenti po uzoru na motocikle za reli
 • Vjetrobran i štitnici za ruke za dobru zaštitu vozača

 • alt

  Četverotaktni CP2 agregat zapremnine 689 ccm usklađen s propisom EU5

  Bilo da se radi o vožnji kroz pustinje, nepristupačna brdska područja ili po autocesti, dvocilindrični agregat modela Ténéré, neravnomjernog rasporeda paljenja i zapremnine 689 ccm omoguće trenutačni pogon i brzu reakciju u svakoj situaciji, a usklađen je s propisom EU5. Zahvaljujući snažnom linearnom zakretnom momentu i optimiziranom mjenjaču, ovaj lagani, pustolovni motocikl nudi vam potpunu kontrolu u svim uvjetima vožnje.

 • alt

  Cijevni čelični okvir dvostrukih greda

  Kada se nađete u izazovnoj situaciji na terenu, prepoznat ćete prednost kompaktnih dimenzija robusnog cijevnog čeličnog okvira dvostrukih greda modela Ténéré 700. Njegova kratka osovina i tanko podvozje pružaju vrhunsku okretnost u tehnički zahtjevnim vožnjama, a odstojanje od tla od 240 mm izrađeno je za ekstremne terene.

 • alt

  Tanki i kompaktni oklop i ravno sjedalo

  Kako bi pružio maksimalnu okretnost, Ténéré 700 ima ravno sjedalo i uski okvir zbog čega je lako prebacivati težinu, bio da sjedite ili stojite na osloncima za noge. Opušteni položaj vožnje koji ovaj model pruža osigurava cjelodnevnu udobnost, a uski spremnik od 16 litara pri dugoj vožnji pruža izvrsno prianjanje koljena i omogućuje preciznu kontrolu upravljanja na svim vrstama površina.

 • alt

  Dizajn s 4 LED fara po uzoru na motocikle za reli

  Već više od 40 godina Yamaha predstavlja jedan od vodećih svjetskih brandova u području reli vožnje, a robusni izgled modela Ténéré 700 inspiriran je najnovijim tvorničkim modelima trkaćih motocikala modela Dakar. Prepoznatljivi snažni, legendarni dizajn s 4 LED fara koji osvjetljavaju i najmračniju divljinu naglašava vjernu tehnologiju izrade ovog modela po uzoru na motocikle za reli.

 • alt

  Upside down vilica dugog hoda

  Samo pogledajte prednji ovjes izrađen po uzoru na trkaće modele i bit će vam jasno da ovaj lagani, pustolovni model može savladati čak i najzahtjevnije terene. Zahvaljujući cijevima od 43 mm otpornima na savijanje i hodu prednjih kotača od 210 mm koje omogućuje glatku vožnju uz lagano upravljanje, prilagodljiva preokrenuta vilica može savladati svaki zahtjevni teren na koji naiđete u svojim avanturama!

 • alt

  Podesivi stražnji amortizer

  Sofisticirani stražnji ovjes dizajniran je tako da vam omogući glatku i stabilnu vožnju u raznim uvjetima, na blatnim terenima ili na autocestama – bez obzira vozite li se sami, imate suputnika ili prevozite prtljagu. Zahvaljujući hodu kotača od 200 mm, ovaj sustav za vožnju po uzoru na motocikle za reli ima praktičan daljinski regulator, omogućujući vam podešavanje postavki dok ste u pokretu.

 • alt

  Kokpit po uzoru na motocikle za reli

  Svaka značajka modela Ténéré 700, uključujući kokpit sa suženim upravljačima po uzoru na motocikle za reli, temeljito je testirana i ocijenjena na najizazovnijem terenu na prototipu modela Ténéré 700 World Raid. Razvijen uz pomoć prikupljenih iskustava pustolovnih motociklista iz svih krajeva svijeta, kokpit nudi kombinaciju izvanredne funkcionalnosti i dizajna po uzoru na trkaće motocikle.

 • alt

  21-inčni / 18-inčni kotači sa žbicama

  Baš kao Yamahini tvornički motocikli za vožnju relija, model Ténéré 700 opremljen je 21-inčnim prednjim kotačem i 18-inčnim stražnjim kotačem koji nude spoj male težine s ogromnom snagom i odlične izdržljivosti na udarce. Kako bi osigurali visoku razinu trenja i dugotrajno prianjanje na blatu i asfaltu, aluminijski kotači sa žbicama ovog modela opremljeni su gumama Pirelli Scorpion Rally.

 • alt

  Uski spremnik goriva za duga putovanja

  S obzirom na mogućnost prelaska preko 350 km uz jedno punjenje spremnika goriva, ovaj predivno dizajnirani spremnik goriva zapremnine od 16 litara pruža vam dodatan osjećaj sigurnosti na duljim putovanjima. S tankim stražnjim dijelom, ovaj kompaktni spremnik za gorivo osigurava optimalnu ergonomiju i dizajniran je tako vozaču da pruži udobnost u različitim sjedećim i stajaćim položajima za vožnju.

 • alt

  Kompaktna ploča s instrumentima po uzoru na motocikle za reli

  Kompaktna ploča s instrumentima modela Ténéré 700, izrađena po uzoru na motocikle za reli, smještena je centralnom mjestu na kokpitu kako biste mogli razmatrati niz informacija koje pruža bez potrebe za skidanjem pogleda s ceste ili terena. Kako bi zadovoljio potrebe pustolovnih motociklista, kokpit je dizajniran na način da olakša postavljanje dodatne navigacijske opreme dostupne na tržištu i pametnih telefona.

 • alt

  ABS sustav sa prekidačem za podešavanja u pokretu

  Ténéré 700 opremljen je dvostrukim prednjim diskovima od 282 mm i stražnjim diskom od 245 mm koji, u kombinaciji s preciznim upravljačem, omogućuju izvanrednu izvedbu kočenja. Ako želite, tijekom vožnje možete privremeno onemogućiti kočioni sustav protiv blokiranja kotača te na taj način preuzeti potpunu kontrolu i namjerno zaključati stražnji kotač u oštrim zavojima ili na strmim nagibima.

 • alt

  Dobra zaštita vozača

  Kombinacija ravnog sjedala s kompaktnim oklopom i uskim spremnikom goriva pruža ergonomski, uvučeni položaj za vožnju, a vjetrobran po uzoru na motocikle za reli, snažni plastični štitnici za ruke i lagani prednji ovjes nude pojačanu zaštitu od različitih vremenskih uvjeta pa je i najduža vožnja ugodna i opuštajuća.

AGREGAT    
Tip agregata   Redna 2 cilindra, hlađenje tekućinom, 4 takta, DOHC, 4 ventila
Zapremina   689 cm³
Promjer x hod   80.0 mm x 68,6 mm
Omjer kompresije   11.5 : 1
Maksimalna snaga   54 kW@ 90000 okr/min
Maksimalan okretni moment   68.0 Nm @ 6.500 okr/min
Sustav podmazivanja   Mokri karter
Napajanje gorivom   Elektronsko ubrizgavanje goriva
Tip spojke   Mokra, višelamelna
Sustav paljenja   TCI
Sustav pokretanja   Električno
Sustav prijenosa   6 brzina
Završni prijenos   Lanac
ŠASIJA    
Okvir   Čelične cijevi,dvostruke grede
Sustav prednjeg ovjesa   USD teleskopske vilice
Hod ovjesa sprijeda   210 mm
Kut prednje vilice   28º
Predtrag   126 mm
Sustav stražnjeg ovjesa   Njihajuća ruka, podešavanje predopterećenja i povrata, (link suspenzija), Monoshock
Hod ovjesa straga   200 mm
Prednja kočnica   Hidraulični dvostruki diskovi, Ø 282 mm
Stražnja kočnica   Jednostruki disk, Ø 245 mm
Prednja guma    90/90R21M/C 54V M+S
Stražnja guma   150/70R18M/C 70V M+S
DIMENZIJE    
Ukupna dužina   2.365 mm
Ukupna širina   915 mm
Ukupna visina   1.455 mm
Visina sjedala   880 mm
Međuosovinski razmak   1.590 mm
Minimalna udaljenost od tla   240 mm
Ukupna težina       - kg
Kapacitet spremnika goriva   16 litara
Kapacitet spremnika ulja    2.4 litara