Tenere 700 2024

11.949,00 €
Detalji Tehnički podaci Dodatna opremaKonfigurator opreme

POSEBNA PONUDA MODEL 2023 MPC: 11.399 EUR

Kada vozite model Ténéré 700, sami određujete kako će vaša budućnost izgledati. Ovo je motocikl s kojim možete ići baš svugdje, koji vam omogućuje da živite bez ograničenja i doživite novu razinu potpune slobode.

Opremljen dvocilindričnim agregatom zapremnine 690 ccm, usklađenim s propisom EU5, koji ima veliki zakretni moment i posebno optimizirani mjenjač koji pruža savršen spoj snage i kontrole, ovaj pustolovni motocikl za duge staze, dizajniran po uzoru na motocikle za reli, izrađen na način da se može prilagoditi širokom rasponu uvjeta vožnje na blatnim terenima i na asfaltu. Kompaktno cjevasto podvozje i tanka konstrukcija pružaju maksimalnu okretnost tijekom vožnje u stajaćem ili sjedećem položaju, a zahvaljujući ovjesu za duge vožnje i kotačima sa žbicama možete krenuti gdje poželite. Jednostavno napunite gorivo i krenite. Zavirite iza sljedećeg horizonta.

Yamahini originalni modeli XT pretvaraju snove svakog motociklista o putovanju svijetom u stvarnost. A sada legenda dobiva i svoj nastavak. S pomoću modela Ténéré 700 otkrit ćete što je prava pustolovina i zauvijek promijeniti svoj život.

Kratki pregled

Dostupna je i verzija snage 35 kW A2

Veliki okretni moment, 690 ccm, 4-taktni CP2 agregat usklađen s normom EU5

Lagani cijevasti čelični okvir dvostrukih greda

Tanki, kompaktni, ergonomski oklop i sjedalo

Robusni izgled motocikla s 4 LED fara po uzoru na modele za reli

Podesive "upside down" vilice od 43 mm za duga putovanja

Daljinski podesiv stražnji ovjes ABS s 3 načina rada 21-inčni / 18-inčni kotači sa žbicama s avanturističkim gumama

Kokpit sa suženim upravljačima po uzoru na motocikle za reli

TFT mjerni instrument u boji od 5 '' s mogućnošću povezivanja s pametnim telefonom

Opremljen potpunom LED rasvjetom i USB utičnicom

Uski spremnik goriva zapremine od 16 litara za duga putovanja

Vjetrobran i štitnici za ruke za dobru zaštitu vozača

Spremno za sustav brzog mjenjača QSS (Quick Shift System)


  • alt

    Četverotaktni CP2 agregat zapremnine 690 ccm usklađen s propisom EU5

    Bilo da se radi o vožnji kroz pustinje, nepristupačna brdska područja ili autocestom, dvocilindrični agregat modela Ténéré, s filozofijom neravnomjernog rasporeda paljenja i zapremninom od 690 ccm omogućuje trenutačni pogon i brzu reakciju u svakoj situaciji, a usklađen je s normom EU5. Zahvaljujući snažnom linearnom zakretnom momentu i optimiziranom mjenjaču, ovaj lagani, pustolovni motocikl nudi vam potpunu kontrolu u svim uvjetima vožnje.

  • alt

    Cijevni čelični okvir dvostrukih greda

    Kada se nađete u izazovnoj situaciji na terenu, prepoznat ćete prednost kompaktnih dimenzija robusnog cijevnog čeličnog okvira dvostrukih greda modela Ténéré 700. Njegova kratka osovina i tanko podvozje pružaju vrhunsku okretnost u tehnički zahtjevnim vožnjama, a odstojanje od tla od 240 mm izrađeno je za ekstremne terene.

  • alt

    Tanki i kompaktni oklop i ravno sjedalo

    Kako bi pružio maksimalnu okretnost, Ténéré 700 ima ravno sjedalo i uski okvir zbog čega je lako prebacivati težinu, bio da sjedite ili stojite na osloncima za noge. Opušteni položaj vožnje koji ovaj model pruža osigurava cjelodnevnu udobnost, a uski spremnik od 16 litara pri dugoj vožnji pruža izvrsno prianjanje koljena i omogućuje preciznu kontrolu upravljanja na svim vrstama površina.

  • alt

    Dizajn s 4 LED fara po uzoru na motocikle za reli

    Već više od 40 godina Yamaha predstavlja jedan od vodećih svjetskih brandova u području reli vožnje, a robusni izgled modela Ténéré 700 inspiriran je prepoznatljivim tvorničkim trkaćim modelima motocikala Dakar. Opremljen potpunim LED osvjetljenjem i uz snažni, prepoznatljivi dizajn s 4 LED fara koji osvjetljavaju i najmračniju divljinu naglašava vjernu tehnologiju izrade ovog modela po uzoru na motocikle izrađene za reli.

  • alt

    Upside down vilica dugog hoda

    Samo pogledajte prednji ovjes izrađen po uzoru na trkaće modele i bit će vam jasno da ovaj lagani, pustolovni model može savladati čak i najzahtjevnije terene. Zahvaljujući cijevima od 43 mm otpornima na savijanje i hodu prednjih kotača od 210 mm koje omogućuje glatku vožnju uz lagano upravljanje, prilagodljiva preokrenuta vilica može savladati svaki zahtjevni teren na koji naiđete u svojim avanturama!

  • alt

    Podesivi stražnji amortizer

    Sofisticirani stražnji ovjes dizajniran je tako da vam omogući glatku i stabilnu vožnju u raznim uvjetima, na blatnim terenima ili na autocestama – bez obzira vozite li se sami, imate suputnika ili prevozite prtljagu. Zahvaljujući hodu kotača od 200 mm, ovaj sustav za vožnju po uzoru na motocikle za reli ima praktičan daljinski regulator, omogućujući vam podešavanje postavki dok ste u pokretu.

  • alt

    ABS s 3 načina rada

    Za izvanrednu učinkovitost na svakoj površini ceste, Ténéré 700 ima sustav ABS s tri izmjenjiva načina rada. Način rada 1 je potpuno uključen, s ABS-om koji radi na oba kotača – što je zakonski uvjet za javne ceste. Način rada 2 je s uključenim prednjim i isključenim stražnjim kotačem, pružajući dodatnu sigurnost na nestabilnim šljunčanim stazama. Način rada 3 potpuno isključuje ABS pružajući vam vrhunsku upravljivost tijekom pustolovne vožnje van ceste.

  • alt

    TFT instrument u boji od 5 '' s mogućnošću povezivanja s pametnim telefonom

    TFT zaslon u boji od 5'' omogućuje dvije različite teme za zaslon – suvremeni dinamični dizajn i tradicionalniji izgled koji podsjeća na analogno doba. CCU motocikla komunicira s aplikacijom MyRide tako da se tekstne poruke i upozorenja o dolaznim pozivima prikazuju na zaslonu, omogućujući vam da ste uvijek povezani. Povezanost s mobilnim telefonom također vam omogućuje nadzor svih ključnih parametara motocikla putem aplikacije.

  • alt

    Kokpit po uzoru na motocikle za reli

    Svaka značajka modela Ténéré 700, uključujući kokpit sa suženim upravljačima po uzoru na motocikle za reli, temeljito je testirana i ocijenjena na najizazovnijem terenu na prototipu modela Ténéré 700 World Raid. Razvijen uz pomoć prikupljenih iskustava pustolovnih motociklista iz svih krajeva svijeta, kokpit nudi kombinaciju izvanredne funkcionalnosti i dizajna po uzoru na trkaće motocikle.

  • alt

    21-inčni / 18-inčni kotači sa žbicama

    Baš kao Yamahini tvornički motocikli za vožnju relija, model Ténéré 700 opremljen je 21-inčnim prednjim kotačem i 18-inčnim stražnjim kotačem koji nude spoj male težine s ogromnom snagom i odlične izdržljivosti na udarce. Kako bi osigurali visoku razinu trenja i dugotrajno prianjanje na blatu i asfaltu, aluminijski kotači sa žbicama ovog modela opremljeni su gumama Pirelli Scorpion Rally.

  • alt

    Uski spremnik goriva za duga putovanja

    S obzirom na mogućnost prelaska preko 350 km uz jedno punjenje spremnika goriva, ovaj predivno dizajnirani spremnik goriva zapremnine od 16 litara pruža vam dodatan osjećaj sigurnosti na duljim putovanjima. S tankim stražnjim dijelom, ovaj kompaktni spremnik za gorivo osigurava optimalnu ergonomiju i dizajniran je tako vozaču da pruži udobnost u različitim sjedećim i stajaćim položajima za vožnju.

  • alt

    Dobra zaštita vozača

    Kombinacija ravnog sjedala s kompaktnim oklopom i uskim spremnikom goriva pruža ergonomski, uvučeni položaj za vožnju, a vjetrobran po uzoru na motocikle za reli, snažni plastični štitnici za ruke i lagani prednji ovjes nude pojačanu zaštitu od različitih vremenskih uvjeta pa je i najduža vožnja ugodna i opuštajuća.

Tehničke specifikacije

Specifikacije (PDF)
  • Agregat
    Tip agregata
    4-takta, 2 - cilindara, Hlađenje tekućinom, DOHC, EURO5
    Zapremina
    689 ccm
    Provrt x hod
    80,0 mm x 68,6 mm
    Omjer kompresije
    11,5 : 1
    Maksimalna snaga
    54,0 kW (73,4 KS) @ 8.750 o/min
    Verzija sa smanjenom snagom
    35,0 kW (47,6 KS) @ 7.750 o/min
    Maksimalan okretni moment
    67,0 Nm (6,8 kg-m) @ 6.500 o/min
    Sustav podmazivanja
    Mokri karter
    Tip kvačila
    Mokro, Višestruki diskovi
    Sustav paljenja
    TCI
    Sustav pokretanja
    Električno
    Sustav prijenosa
    Stalan otvor, 6-brzinski
    Završni prijenos
    Lanac
    Fuel consumption
    4,3 l / 100 km
    CO2 emission
    100 g/km
    Rasplinjač
    Elektronično ubrizgavanje goriva
  • Šasija
    Okvir
    dvostruke grede, Čelične cijevi
    Kut prednje vilice
    27º
    Predtrag
    105 mm
    Sustav ovjesa sprijeda
    Preokrenuta teleskopska vilica
    Sustav ovjesa straga
    link ovjes, Njihajuča ruka
    Hod ovjesa sprijeda
    210 mm
    Hod ovjesa straga
    200 mm
    Prednja kočnica
    Hidraulični dvostruki disk, Ø 282 mm
    Stražnja kočnica
    Hidraulični jednostruki disk, Ø 245 mm
    Prednja guma
    90/90-21 M/C 54V
    Stražnja guma
    150/70 R 18 M/C 70V
  • Dimenzije
    Ukupna dužina
    2.370 mm
    Ukupna širina
    905 mm
    Ukupna visina
    1.455 mm
    Visina sjedala
    875 mm
    Međuosovinski razmak
    1.595 mm
    Minimalna udaljenost od tla
    240 mm
    Težina (s punim spremnikom ulja i goriva)
    204 kg
    Kapacitet spremnika goriva
    16,0 l
    Kapacitet spremnika za ulje
    2,6 l