TENERE 700 World Raid

13.922,62 € 104.900,00 kn
Detalji Tehnički podaci

LINK NA DODATNU OPREMU:

https://www.yamaha-motor.eu/hr/hr/products/motorcy...

LINK NA KONFIGURATOR OPREME:

https://www.yamaha-motor.eu/hr/hr/products/motorcy...

Ovo je najnoviji Yamahin pustolovni motocikl za velike udaljenosti koji ima moć promijeniti način na koji istražujete naš planet. Opremljen dvostrukim spremnicima goriva velike zapremnine i ovjesom dugog hoda za putovanje koji vas može odvesti dalje nego ikad, Ténéré 700 World Raid daje vam prigodu da otkrijete ono što je iza sljedećeg obzora.

Dvostruki rezervoari za gorivo zapremnine 23 litre omogućuju veliki domet, do 500 kilometara – omogućuju prelazak ogromnih područja divljine bez zabrinutosti da ćete ostati bez goriva. Kako biste bili informirani, tu je novi 5-inčni TFT zaslon u boji s tekstom i dolaznim telefonskim upozorenjima, tako da uvijek možete ostati u kontaktu gdje god krenuli.

Ekskluzivne značajke uključuju amortizer upravljača marke Öhlins, kao i potpuno prilagodljivi prednji i stražnji ovjes za duga putovanja dizajniran da podnese i teške terene – a ABS s 3 načina rada pruža povjerenje u svim uvjetima. Sve što ovom motociklu nedostaje jest vozač poput vas koji ima hrabrosti izaći iz svoje zone udobnosti i otići iza sljedećeg obzora.

Početkom 1980-ih Yamaha je predstavila motocikl koji je trebao pokrenuti potpuno novi pokret u motociklizmu. Svojim velikim spremnikom, robusnim agregatom i svestranim podvozjem, originalni XT600 Ténéré učinio je pustolovine na velike udaljenosti stvarnošću za svakoga tko je želio otkriti nove krajolike i drugačije načine života.

Kratki pregled

 • Dvostruki bočni spremnici za gorivo zapremnine 23 litre
 • Ravno 2-dijelno sjedalo nadahnuto relijem
 • TFT mjerni instrument u boji dijagonale 5 inča s mobilnom povezivosti
 • ABS s 3 načina rada
 • Prednja vilica marke KYB od 43 mm, iznimnih značajki, hod od 230 mm
 • Prilagodljivi amortizer upravljača marke Öhlins
 • Aluminijski stražnji amortizer, duljeg hoda od 220 mm
 • Agregat CP2 velikog okretnog momenta, udovoljava normi EU5
 • Novi dizajn kutije za pročišćavanje zraka
  • alt

   Dvostruki bočni spremnici za gorivo zapremnine 23 litre

   Ténéré 700 World Raid opremljen je dvostrukim bočno postavljenim spremnicima goriva zapremnine 23 litre koji omogućuju potencijalni domet do 500 km. Postavljen nisko na podvozju, ovaj dizajn velikog kapaciteta centralizira masu radi okretnog rukovanja. Najviši dio spremnika nalazi se mnogo niže nego na modelu Ténéré 700 kako bi se omogućio besprijekorni prijelaz između prednjeg dijela sjedala i spremnika radi lakše pokretljivosti vozača.

  • alt

   Ravno 2-dijelno sjedalo nadahnuto relijem

   Ovaj dizajn omogućuje vozaču da se pomiče natrag i naprijed uz minimalan napor pri prebacivanju tjelesne težine kako bi zadržao kontrolu na neravnom terenu, a nova ergonomija prilagođena je i za sjedenje i za uspravljanje. Dvodijelni dizajn novog sjedala omogućuje jednostavno uklanjanje stražnjeg dijela kako bi se omogućilo postavljanje dodatne opreme, poput nosača ili prtljage, a konstrukcija od dvostrukog materijala osmišljena je tako da osigurava čvrstu, ali udobnu vožnju.

  • alt

   TFT u boji dijagonale 5 inča s mobilnom povezivosti

   TFT zaslon u boji dijagonale 5 inča nudi vam tri različita prikaza zaslona – od suvremenog digitalnog dizajna do tradicionalnijeg analognog izgleda – a tu je i zaslon u stilu itinerera sa odbrojavanjem. CCU motocikla komunicira s aplikacijom MyRide tako da se tekstne poruke i upozorenja o dolaznim pozivima prikazuju na zaslonu, omogućujući vam da ste uvijek povezani.

  • alt

   ABS s 3 načina rada

   ABS s 3 načina rada daje vam mogućnost da odlučite točno kako želite da se vaš motocikl ponaša na različitim podlogama. Način 1 potpuno uključuje ABS na oba kotača – zakonski zahtjev za javne ceste. Način 2 uključuje prednji kotač a isključuje stražnji kotač, pružajući više pouzdanosti na nestabilnim šljunčanim stazama – a Način 3 u potpunosti isključuje rad, pružajući vam potpunu mogućnost upravljanja pri vožnji po blatu.

  • alt

   Prednja vilica marke KYB od 43 mm, iznimnih značajki, hod od 230 mm

   Za predvidivo terensko rukovanje i jednostavno upravljanje, Ténéré 700 World Raid opremljen je prednjom vilicom od 43 mm marke KYB, dugog hoda od 230 mm, koja osigurava potpunu prilagodbu predopterećenja opruge, kao i kompresiju i amortiziranje odskoka – omogućujući vam da ih postavite tako da pristaju različitim opterećenjima, terenima i brzinama. Kashima premaz tamne brončane boje na vanjskim cijevima osigurava smanjenu pokretljivost za uglađenije djelovanje, a osigurava i poboljšanu izdržljivost te otpornost na koroziju.

  • alt

   Prilagodljivi amortizer upravljača marke Öhlins

   Montiran blizu gornje trostruke obujmice, kompaktni i lagani amortizer marke Öhlins pruža dodatni nadzor podvozja – osobito na zahtjevnim neravnim terenima. Ima 18 različitih postavki amortizacije, što omogućuje odabir željene razine osjećaja i povratnih informacija.

  • alt

   Aluminijski stražnji amortizer, duljeg hoda od 220 mm

   Za sustav stražnjeg ovjesa upotrebljava se preoblikovana spona, kao i novi stražnji amortizer opremljen spremnikom i aluminijskim kućištem koji osiguravaju ujednačenu amortizaciju. Za upravljanje neravnim terenom upotrebljava se veći zaustavljač udara, a novi amortizer modela World Raid omogućuje hod stražnjeg kotača od 220 mm, 20 mm više od modela Ténéré 700.

  • alt

   Agregat CP2 velikog okretnog momenta, udovoljava normi EU5

   Kada osjetite 2-cilindrični CP2 agregat zapremnine 689 ccm, s koljenastim vratilom pod 270°, koji udovoljava normi EU5, shvatit ćete zašto je to jedan od najuspješnijih Yamahinih agregata. Snažan linearni okretni moment čini ga učinkovitim i upravljivim izvođačem na cesti – a izvrsna ekonomičnost potrošnje goriva, kompaktne dimenzije i mala težina čine ga idealnim pustolovnim pogonskim strojem.

  • alt

   Novi dizajn kutije za pročišćavanje zraka

   Kutija za pročišćivač zraka modela Ténéré 700 World Raid preoblikovana je kako bi mogla funkcionirati u ekstremnim terenskim uvjetima van ceste za koje je ovaj pustolovni motocikl za velike udaljenosti i napravljen. Iako ima isti obujam kao i Ténéré 700, novi zračni otvor ima novi usisni kanal okrenut prema naprijed, oblikovan tako da se spriječi ulazak prašine i krhotina koje izbacuje stražnji kotač.

AGREGAT    
Tip agregata   Redna 2 cilindra, hlađenje tekućinom, 4 takta, DOHC, 4 ventila
Zapremina   689 cm³
Promjer x hod   80.0 mm x 68,6 mm
Omjer kompresije   11.5 : 1
Maksimalna snaga   54 kW@ 90000 okr/min
Maksimalan okretni moment   68.0 Nm @ 6.500 okr/min
Sustav podmazivanja   Mokri karter
Napajanje gorivom   Elektronsko ubrizgavanje goriva
Tip spojke   Mokra, višelamelna
Sustav paljenja   TCI
Sustav pokretanja   Električno
Sustav prijenosa   6 brzina
Završni prijenos   Lanac
ŠASIJA    
Okvir   Čelične cijevi,dvostruke grede
Sustav prednjeg ovjesa   USD teleskopske vilice
Hod ovjesa sprijeda   210 mm
Kut prednje vilice   28º
Predtrag   126 mm
Sustav stražnjeg ovjesa   Njihajuća ruka, podešavanje predopterećenja i povrata, (link suspenzija), Monoshock
Hod ovjesa straga   200 mm
Prednja kočnica   Hidraulični dvostruki diskovi, Ø 282 mm
Stražnja kočnica   Jednostruki disk, Ø 245 mm
Prednja guma    90/90R21M/C 54V M+S
Stražnja guma   150/70R18M/C 70V M+S
DIMENZIJE    
Ukupna dužina   2.365 mm
Ukupna širina   915 mm
Ukupna visina   1.455 mm
Visina sjedala   880 mm
Međuosovinski razmak   1.590 mm
Minimalna udaljenost od tla   240 mm
Ukupna težina   220  - kg
Kapacitet spremnika goriva   23 litara
Kapacitet spremnika ulja    2.4 litara