MT 09 SP 2022

13.126,29 € 98.900,00 kn
Detalji Tehnički podaci

Dostupan i za A2 kategoriju !

LINK NA DODATNU OPREMU:

https://www.yamaha-motor.eu/hr/hr/products/motorcy...

LINK NA KONFIGURATOR OPREME:

https://www.yamaha-motor.eu/hr/hr/products/motorcy...

MT-09 

SP Tamna strana Japana nikada ne spava. Iza svakog Yamahina modela MT stoji nadahnuće. A ekskluzivni MT-09 SP najnovije je remek-djelo koje je nastalo iz Tame. Ima ekskluzivne boje nadahnute modelom R1M, kao i vrhunski ovjes i tempomat, vrhunski 3-cilindrični Hyper Naked model spreman je nadahnuti i uzbuditi.

Izazovite tamu

Njegov CP3 agregat zapremnine 889 ccm usklađen je s normom EU5 i stvara još linearniji okretni moment pri nižim okretajima za nevjerojatna ubrzanja – dok mu 6-osni IMU preuzet iz modela R1 i elektronička pomagala za vožnju osjetljiva na naginjanje daju precizni nadzor u mokrim i suhim uvjetima. Uz potpuno prilagodljivu prednju vilicu od 41 mm i stražnji amortizer Öhlins iznimnih svojstava, potpuno novo podvozje oštrije je nego ikad.

Uz ekskluzivne boje Icon Performance, MT-09 SP dolazi opremljen posebnim dvostruko prošivenim sjedalom koje vrhunski pristaje – a eloksirana i brušena stražnja vilica, eloksirani crni upravljač i ručice te zatamnjeni prozirni spremnici ulja za kočenje dodaju modelu vrhunski izgled i osjećaj.

Kratki pregled

 • Dostupna je i verzija snage 35 kW A2
 • Namjenske SP boje
 • Sustav tempomata
 • Vrhunski potpuno prilagodljiv ovjes
 • Dvostruko prošiveno sjedalo
 • Aluminijska stražnja vilica završno obrađena eloksiranjem i brušenjem
 • 6-osovinska IMU (Inertial Measurement Unit) uz dodatna pomagala za vožnju osjetljiva na naginjanje
 • TFT zaslon u boji od 3,5 inča
 • Kompaktno, dvofunkcionalno LED glavno svjetlo
 • Quick Shift System (QSS)
 • Lagani i čvrsti kotači „SpinForged”
 • Agregat CP3 zapremnine 890 ccm, usklađen je s normom EU5
 • Radijalni glavni cilindar prednje kočnice

 • alt

  Namjenske SP boje

  Namjenske boje modela SP povezuju ga izravno sa završnim lakom Icon Performance modela R1M, dok je na poluge, ručice upravljača, pogonski lančanik, prednju vilicu i još mnogo toga nanesen DLC premaz crne boje. Također, stražnja vilica izrađena je od eloksiranog i brušenog aluminija kako bi se poboljšao izgled i dojam kvalitete te vrhunski izgled i dojam modela.

 • alt

  Sustav tempomata

  Najbolja elektronička pomagala vozaču u klasi na modelu SP obuhvaćaju tempomat, što vam omogućuje opuštanje tijekom krstarenja autocestom. Može se postaviti tijekom vožnje od najmanje 50 km/h i u najmanje 4. brzini Rad tempomata prekida se s pomoću kočnica, spojke ili gasa – a funkcija „Resume” (Nastavi) ponovno postavlja sustav i vraća motocikl na prethodno postavljenu brzinu.

 • alt

  Vrhunski potpuno prilagodljiv ovjes

  Potpuno prilagodljiva prednja vilice KYB ima odvojeno amortiziranje pri velikim i malim brzinama koje vam omogućuje odabir podrobnijeg postavljanja – a cijevi promjera 41 mm imaju DLC premaz za odlične značajke klizanja i iznimno kvalitetan izgled. Stražnja strana odlikuje se amortizerom tvrtke Öhlins kako bi MT-09 SP dobio paket ovjesa koji je vodeći u klasi.

 • alt

  Dvostruko prošiveno sjedalo

  Suvremeni kontrastni šavovi poboljšavaju kvalitetan izgled i osjećaj motocikla, te vam daju trenutačni osjećaj udobnosti kada sjednete na njega. Oblici dijelova poput spremnika za gorivo i sjedala poboljšani su kroz opetovano Kanno Hyoka (ocjenjivanje performansi motocikla na temelju percepcije vozača i povratnih informacija) kako biste imali osjećaj da ste se stopili sa strojem.

 • alt

  Aluminijska stražnja vilica završno obrađena eloksiranjem i brušenjem

  Stražnja vilica izrađena je od eloksiranog i brušenog aluminija kako bi se poboljšao izgled i dojam kvalitete. S pomoću završne Crystal Graphite boje okvira ističe se čista mehanička ljepota kompaktnog aluminijskog kućišta modela MT-09 SP što kod vlasnika stvara intenzivan osjećaj ponosa.

 • alt

  6-osovinska IMU (Inertial Measurement Unit) uz dodatna pomagala za vožnju osjetljiva na naginjanje

  Razvijen iz modela R1, kompaktni novi 6-osni IMU upravlja tehnološki naprednim pomagalima za vožnju modela MT-09, uključujući 3 načina rada sustava kontrole proklizavanja osjetljivog na naginjanje, sustava kontrole proklizavanja nadzorom snage (TCS, Traction Control System), sustava kontrole proklizavanja nadzorom nagiba stražnjeg kotača (SCS, Slide Control System), sustava nadzora podizanja prednjeg kotača (LIF, LIFt Control System) i sustava upravljanja kočenjem (BC, Brake Control). Uz ovu najbolju tehnologiju elektroničkog upravljanja, potpuno novi MT-09 SP pruža vam vrhunsku kontrolu u različitim vremenskim i površinskim uvjetima.

 • alt

  TFT zaslon u boji od 3,5 inča

  TFT zaslon u boji od 3,5 inča ima trakasti brzinomjer, koji mijenja boju kako brzina okretaja u minuti raste ili pada, kao i sat te zaslone za gorivo, prosječnu kilometražu, temperaturu vode, temperaturu zraka i indikator mjenjača. Prekidači na upravljaču omogućuju jednostavnu promjenu prikaza i informacija, kao i prilagodbu postavki na neobveznim izvornim Yamahinim grijačima ručica.

 • alt

  Kompaktno, dvofunkcionalno LED glavno svjetlo

  Kompaktno i zgodno dvofunkcionalno jednostruko LED glavno svjetlo daje snažna kratka i duga svjetla uz izvrsno širenje snopa mekih rubova prihvatljivog oku. Ovo jednostruko prednje projektorsko svjetlo daje potpuno novom modelu MT-09 SP uistinu prepoznatljivo lice sljedeće generacije, a bočna LED pozicijska svjetla projiciraju potpis u obliku slova Y koji se poklapa s LED stražnjim svjetlom.

 • alt

  Quick Shift System (QSS)

  Novi sustav Quick Shifter za mijenjanje prema gore i dolje poboljšava iskustvo sportske vožnje omogućujući iznimno brze promjene brzina za izvanredno ubrzavanje snažnijeg CP3 agregata zapremnine 889 ccm. Funkcija prebacivanja prema dolje omogućuje glatko prebacivanje stupnjeva prijenosa koje održava stabilnost podvozja čak i u zavojima, pružajući osjećaj većeg nadzora pri usporavanju.

 • alt

  Lagani i čvrsti kotači „SpinForged”

  Težeći 700 g manje od prethodnog modela, novi lakši i čvršči kotači najlakši su dizajn koji je ikada ugrađen u Yamahu za široko tržište i pružaju izvanrednu okretnost podvozja smanjenjem momenta inercije straga za 11 %. Ova smanjena neovješena težina poboljšava i performanse ovjesa, a doprinosi dojmljivom poboljšanju učinkovitosti goriva od 9%.

 • alt

  CP3 agregat zapremnine 890 ccm usklađen s normom EU5

  Novorazvijeni 3-cilindrični agregat od 890 ccm lakši je, brži i moćniji, s više okretnog momenta pri nižim okr/min. Novi sustav usisa i dvostrukog ispuha straga pružaju predivan zvuk koji poboljšava osjećaj ubrzavanja. Nove brizgaljke goriva pružaju veću učinkovitost, a optimizirani omjeri mjenjača i preuređena A&S protuklizna spojka podudaraju se s većom snagom agregata usklađenog s normom EU5.

 • alt

  Radijalni glavni cilindar prednje kočnice

  Najsuvremeniji sustav kočenja modela MT-09 ima prednji radijalni glavni cilindar koji generira linearnu snagu hidrauličkog pritiska na 4-klipne čeljusti koje su postavljene na dvostruke prednje diskove od 298 mm, što osigurava odlična kočna svojstva nadzorom vršcima prstiju. Ovo je tek drugi model Yamahe iz redovite proizvodnje koji ima koristi od ove napredne trkaće tehnologije.

AGREGAT    
Tip agregata   3 cilindra, hlađenje tekućinom, 4 takta, DOHC, 4 ventila
Zapremina   890 cm³
Promjer x hod   78.0 mm x 62.1 mm
Omjer kompresije   11.5 : 1
Maksimalna snaga   87.5 kW (119 KS) @ 10.000 okr/min
Maksimalan okretni moment   93.0 Nm (9.5 kg-m) @ 7.000 okr/min
Sustav podmazivanja   Mokri karter
Napajanje gorivom   Ubrizgavanje goriva
Tip spojke   Mokra, višelamelna
Sustav paljenja   TCI
Sustav pokretanja   Električno
Sustav prijenosa   6 brzina
Završni prijenos   Lanac
ŠASIJA    
Okvir   Dijamant
Sustav prednjeg ovjesa   USD teleskopske vilice
Hod ovjesa sprijeda   130 mm
Kut prednje vilice   25º
Predtrag   108 mm
Sustav stražnjeg ovjesa   Njihajuća ruka
Hod ovjesa straga   122 mm
Prednja kočnica   Dvostruki diskovi, Ø 298 mm
Stražnja kočnica   Jednostruki disk, Ø 245 mm
Prednja guma   120/70ZR17M/C (58W)
Stražnja guma   180/55ZR17M/C (73W)
DIMENZIJE    
Ukupna dužina   2.090 mm
Ukupna širina   795 mm
Ukupna visina   1.190 mm
Visina sjedala   825 mm
Međuosovinski razmak   1.430 mm
Minimalna udaljenost od tla   140 mm
Ukupna težina   190 kg
Kapacitet spremnika goriva   14 litara
Kapacitet spremnika ulja   3.5 litara