YZF-R 125 World GP 2022

5.866,35 € 44.200,00 kn
Detalji Tehnički podaci

R125 World GP 60th Anniversary

LINK NA DODATNU OPREMU:

https://www.yamaha-motor.eu/hr/hr/products/motorcy...

LINK NA KONFIGURATOR OPREME:

https://www.yamaha-motor.eu/hr/hr/products/motorcy...

Dinamični supersportski model R125 ima tehnološki napredni agregat EU5 od 125 ccm, lagano podvozje i oklop u stilu trkaćeg modela MotoGP®, što ga čini najpoželjnijim u klasi od 125 ccm. Uz povijesni trkaći dizajn bijele i crvene boje kojim se slavi Yamahinih 60 godina utrkivanja na natjecanju za Veliku nagradu, zapanjujući novi model R125 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu unosi kultni stil trkaćih motocikala u klasu 125 ccm!

Aerodinamično oklop modela R125 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu ima Yamahinu grafiku „speed block” crvene boje koju su proslavili Yamahini trkaći motocikli na utrkama za Veliku nagrdu od 1961. I baš kao i strojevi koji su osvojili Svjetsko prvenstvo, ova ekskluzivna lagana serija R isporučuje se s kotačima zlatne boje, prednjim blatobranom crvene boje i prednjom pločicom za natjecateljski broj žute boje te znakom za 60. obljetnicu i debelom prugom crvene boje koja se proteže gornjim dijelom spremnika za gorivo i stražnjim krajem, što označava njegovu čistu trkaću DNK.

Za izvanredno držanje ceste, kompaktna šasija Deltabox ima prednju USD vilicu od 41 mm i laganu aluminijsku stražnju vilicu, kao i vrhunske kočnice i lagane kotače. Spojka Assist & Slipper (A&S) daje vam povećanu upravljivost pri usporavanju, a aerodinamična konstrukcija zapanjujućeg izgleda s oklopom i kokpitom nadahnutima modelom M1 čini ovaj model za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu najpoželjnijim supersport modelom od 125 ccm i potvrđuje vaš ulazak u R/svijet.

Yamaha je osvojila prvo od mnogih svjetskih prvenstava nekoliko godina nakon osnivanja tvrtke. Do sada su tvornički motocikli tvrtke Yamaha odnijeli više od 500 pobjeda na Velikoj nagradi, a povijesna trkaća shema bijele i crvene boje na modelu R125 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu odaje počast 60-godišnjem natjecanju na najvišoj razini.

Kratki pregled

 • Boje modela za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu
 • Tehnološki napredni agregat EU5 zapremnine 125 ccm sa sustavom promjenjivog razvoda ventila
 • Izvrsna učinkovitost sagorijevanja
 • Deltabox okvir za precizno rukovanje i upravljanje
 • Lagana aluminijska stražnja vilica za stabilnost pri velikim brzinama
 • A&S (Assist and Slipper, Pomoćna i klizna) spojka
 • Dizajn konstrukcije s DNK-om serije R
 • Spremnik goriva od 11 litara
 • Kokpit nadahnut modelom M1
 • LCD instrumenti visoke vidljivosti
 • Sportski i udoban položaj u vožnji
 • Široka stražnja guma presjeka 140 mm

 • alt

  Boje modela za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu

  Originalni Yamahini motocikli za natjecanje na Velikoj nagradi imali su oklop bijele boje s grafikom „speed block” i prednjim blatobranom crvene boje te kotače zlatne boje. Model R125 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu odaje počast strojevima i vozačima koji su pomogli Yamahi u osvajanju više od 500 Velikih nagrada i 38 svjetskih prvenstava, još od svjetskog prvenstva 1961. na kojem se tvrtka prvi put natjecala.

 • alt

  Agregat najnovije tehnologije zapremine 125 ccm sa VVA sustavom sukladan normi EU5

  Najnoviji agregat modela R125 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu koristi se inovativnim sustavom promjenjivog razvoda ventila (VVA, engl. Variable Valve Actuation) koji optimizira položaj ventila kako bi se postigla visoka razina okretnog momenta pri niskom broju okretaja s velikom snagom pri visokom broju okretaja, a usto osigurava nisku potrošnju goriva. Veliki promjer kućišta leptirastog tijela gasa pruža uglađeni odaziv kojim je puno lakše upravljati a ispušni sustav proizvodi uzbudljiv sportski zvuk.

 • alt

  Izvrsna učinkovitost sagorijevanja

  Kako bi se postigla visoka razina učinkovitosti usisa, agregat modela R125 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu opremljen je velikim ventilima usisa i ispuha te kompaktnom komorom za sagorijevanje. U kombinaciji s visokotehnološkim sustavom VVA, velikim kućištem leptirastog tijela gasa i sportskim ispušnim sustavom, ova konfiguracija osigurava impresivno ubrzanje.

 • alt

  Deltabox okvir za precizno rukovanje i upravljanje

  Pružajući glatke i lagane karakteristike upravljanja, kao i izvrsnu udobnost pri velikim brzinama, R125 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu jedan je od motocikala s najboljom upravljivosti u svojoj kategoriji. Njegov Deltabox okvir optimalne prednje i stražnje geometrije, kao i kratka aluminijska stražnja vilica i prednja USD vilica od 41 mm, pružaju vam karakteristike supersportskog modela klase 125.

 • alt

  Lagana aluminijska stražnja vilica

  Yamahini modeli serije R osmišljeni su kako bi vam pružili najbolji stil, performanse i tehnologiju, a kako bi potvrdio svoj položaj vrhunskog supersportskog modela od 125 ccm, model R125 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu isporučuje se s laganom aluminijskom stražnjom vilicom. Proizvedena je s pomoću Yamahine napredne tehnologije lijevanja, a njezine male dimenzije, mala težina i optimizirana krutost pružaju sportske performanse upravljivosti.

 • alt

  A&S (Assist and Slipper, Pomoćna i klizna) spojka

  Kako bi vam pomogao u potpunosti iskoristiti performanse visokih okretaja agregata, R125 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu opremljen je spojkom A&S koja omogućuje lako povlačenje ručice radi jednostavnog rada i preciznije kontrole. Ovaj dizajn osigurava glatko i učinkovito ubrzanje, a tijekom usporavanja spojnica A&S poboljšava upravljivost.

 • alt

  Dizajn konstrukcije s DNK-om serije R

  Inspiriran legendarnim modelom R1, samopouzdan i agresivno stiliziran izgled uključuje dvostruka LED glavna svjetla koja naglašavaju dijeljenje DNK asortimana. Njegov prednji oklop, napravljen u stilu modela M1 MotoGP®, potvrđuje specifikacije trkaćeg motora, a zahvaljujući stražnjem svjetlu sa 12 LED žarulja i vrhunskoj završnoj obradi, nije moguće ne primijetiti istinski DNK serije R u zapanjujućoj novoj konstrukciji modela R125 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu.

 • alt

  Tanki spremnik goriva zapremnine 11 l

  Trkaća konstrukcija modela R125 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu upotpunjena je tankim spremnikom goriva koji naglašava čistokrvni supersportski pedigre ovog motocikla. Ovaj spremnik od 11 litara izrađen je od čeličnog unutarnjeg spremnika zaštićenog laganim vanjskim oblogama iznimno kvalitetne završne obrade i može se lagano ukloniti radi redovnog održavanja.

 • alt

  Kokpit nadahnut modelom M1

  Sve na modelu R125 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu osmišljeno je tako da vam se osigura vrhunsko supersportsko iskustvo. Nadahnut Yamahinim motociklom M1, trkaći kokpit ima iznimno kvalitetnu krunu upravljača, kao i LED instrumentnu ploču velike vidljivosti i štitnikom ručice kočnice koji vam pružaju potpuni nadzor na trkaćoj stazi i na ulici.

 • alt

  LCD instrumenti visoke vidljivosti

  Kada pokrenete agregat modela R125 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu, dočekat će vas prilagođeni pozdrav tehnološki naprednih instrumenata, a kada počnete voziti, novi višefunkcijski zaslon prikazat će vam informacije o položaju stupnja prijenosa i vremenu za izmjenu stupnja prijenosa te indikatoru sustava VVA. Ovi instrumenti visoke vidljivosti, smješteni na elegantnoj i sportskoj ploči, brinu se da ostanete dobro informirani.

 • alt

  Sportski, ali udoban položaj u vožnji

  Kao i trkaći kokpit u stilu modela M1, R125 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu opremljen je i dvodijelnim sjedalom za vozača i putnika koje je ispunjeno debelom spužvom kako bi se osigurala udobnost vožnje. Uz optimizirani položaj upravljača i stražnje aluminijske oslonce za noge, ergonomija osigurava uravnoteženo iskustvo vožnje koja je istovremeno sportska i udobna.

 • alt

  Široka stražnja guma presjeka 140 mm

  Kako bi potvrdio svoju snažnu DNK serije R, model R125 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu ima široku stražnju gumu veličine 140/70-17 koja osigurava izvrsnu stabilnost i pouzdanost u zavojima. Pružajući dobru ravnotežu prianjanja i trajnosti, ova guma supersportskog stila dizajnirana je kako bi vam omogućila optimiziranje potencijala širokog raspona snage motora, a njezina širina naglašava agresivno držanje serije R.

AGREGAT    
Tip agregata   1 cilindar, hlađenje tekućinom, 4 takta, SOHC, 4 ventila
Zapremina   124.7 cm³
Promjer x hod   52.0 mm x 58.6 mm
Omjer kompresije   11.2 : 1
Maksimalna snaga   11.0 kW (15.0 KS) @ 9.000 okr/min
Maksimalan okretni moment   12.24 Nm (1.25 kg-m) @ 8.000 okr/min
Sustav podmazivanja   Uljna pumpa
Napajanje gorivom   Elektronsko ubrizgavanje goriva
Tip spojke   Mokra, višelamelna
Sustav paljenja   TCI (digitalno)
Sustav pokretanja   Električno
Sustav prijenosa   6 brzina
Završni prijenos   Lanac
ŠASIJA    
Okvir   Čelični Deltabox
Sustav prednjeg ovjesa   Teleskopske vilice USD
Hod ovjesa sprijeda   130 mm
Kut prednje vilice   24.2º
Predtrag   86.1 mm
Sustav stražnjeg ovjesa   (link suspenzija), Monoshock, podešavanje predopterećenja opruge
Hod ovjesa straga   114 mm
Prednja kočnica   Jednostruki disk, Ø 292 mm
Stražnja kočnica   Jednostruki disk, Ø 220 mm
Prednja guma   100/80-17 M/C
Stražnja guma   140/70-17 M/C
DIMENZIJE    
Ukupna dužina   1.990 mm
Ukupna širina   755 mm
Ukupna visina   1.140 mm
Visina sjedala   820 mm
Međuosovinski razmak   1.325 mm
Minimalna udaljenost od tla   160 mm
Ukupna težina   142 kg
Kapacitet spremnika goriva   11 litara
Kapacitet spremnika ulja   1.15 litara