galerija

V MAX SHO 175

143.979,00 kn

Detalji

Uglađeni dizajn poklopca s agresivnim i suvremenim grafikama modela V MAX, skriva napredne značajke tehnologije kao što su izgled motora s dva bregasta vratila i 16-ventila te promjenjivim zakretnim momentom bregastog vratila i elektroničkom ubrizgavanjem goriva – ali ne mogu se sakriti sjajno ubrzanje i zapanjujuća vršna brzina.

I s praktičnog gledišta, ovo nije običan vanbrodski motor. Npr. trofazni alternator velike snage (50A) pruža obilje snage za napajanje sve elektroničke opreme na palubi. Štoviše, pruža dovoljno snage za punjenje akumulatora čak i pri brzini lagane plovidbe, tako da nikada nećete ostati bez napajanja.

Sofisticirano, najmodernije inženjerstvo može se upakirati tako da izgleda odlično, što je dokazala naša dojmljiva nova linija modela V MAX SHO. Ovi tehnološki napredni EFI motori s 4 cilindra i 16 ventila, unutar svojeg dotjeranog i pojednostavljenog dizajna skrivaju izvanredni učinak svladavanja teškoća, ubrzanje i brzinu.

Kratki pregled

 • Kompaktan dizajn – više snage isporučuje se za manju težinu
 • Okretni moment vodeći u klasi i performanse velike brzine
 • Prilagođen za učinak svladavanja teškoća na laganim plovilima
 • Uglađen i tih – za opuštenu plovidbu i ribolov
 • Osebujan i znani dizajn poklopca modela „V MAX SHO”
 • Alternator velike izlazne snage od 50 A – napajanje pri malom broju okretaja u minuti
 • Yamahina pouzdanost bez premca

 • alt

  Dvostruko bregasto vratilo s 4 ventila po cilindru

  Model 175 najjači je model V MAX SHO i ima naš napredni četverotaktni motor od 2,8 l, s 4 cilindra i 16 ventila te dva bregasta vratila (DOHC) i osovinama uravnoteženja. Rezultat je iznimno uglađena učinkovitost diljem spektra snage. Dizajn glave agregata modela temelji se na dokazanoj Yamahinoj četverotaktnoj tehnologiji zbog čega je i osigurana tiha pouzdanost.

 • alt

  VCT i EFI na više točaka

  VCT (Variable Camshaft Timing, promjenjivi zakretni moment bregastog vratila) omogućuje savršenu prilagodbu vremena usisa zraka i ispuha za postizanje optimalne učinkovitosti kroz cijeli raspon okretaja. Sustav EFI (Electronic Fuel Injection, elektroničko ubrizgavanje goriva) osigurava brzo pokretanje i ujednačenu snagu, uz optimalnu učinkovitost potrošnje goriva i iznimno male emisije.

 • alt

  Manja težina pruža prednosti

  Yamahin inženjerski tim usredotočio se na smanjenje težine – ne samo na smanjenje svih nepotrebnih metalnih dijelova motora V MAX SHO, nego i na razvoj lakšeg donjeg pladnja i poklopca u kompozitnim materijalima, nagibnog i Power Trim mehanizma s jednim klipom te lakšeg nosača.

 • alt

  Jedinstveni dizajn poklopca modela Yamaha „V MAX SHO”

  Zahvaljujući poznatom Yamahinom metalnom poklopcu modela „V MAX SHO” crne i crvene boje, novi asortiman snažno pokazuje svoje naslijeđe, a najnoviji dizajn poklopca ima dinamičnu, agresivnu i sportsku novu grafičku shemu koja sve to potvrđuje. Na krmenoj poprečnoj gredi vašeg plovila jasno piše: „Ovo nije običan vanbrodski motor” – i on to zaista nije!

 • alt

  Iznimno snažan alternator od 50 A

  Želimo biti sigurni da vam nikada ne nedostaje snage za pokretanje, punjenje akumulatora ili funkcioniranje dodatne opreme kada ste na vodi, zbog čega smo model V MAX SHO 150hp opremili s trofaznim alternatorom. Uz svoj kapacitet od 50 A, čak ima i snage puniti vaše akumulatore pri brzini lagane plovidbe. To se zove bezbrižnost – a možete je i očekivati kada imate Yamahu.

 • alt

  Kompatibilnost sa širokim asortimanom mjerača

  U naše je modele ugrađena najnovija tehnologija, tako da je model V MAX SHO 175hp kompatibilan s vrlo širokim rasponom Yamahinih ekskluzivnih sustave i mjerača digitalnog upravljanja, od 6Y8 do najnovijih mjerača i zaslona oznake CL5/CL7. Stoga, kada je riječ o jasnim i preciznim podacima o motoru i informacijama o učinkovitosti koje će vam pomoći pri vožnji plovila, Yamahini su sustavi bez premca.

 • alt

  Promjenjivi broj okretaja pri brzini lagane plovidbe (mogućnost)

  Brzina lagane plovidbe od 550 – 1000 o/min u koracima od 50 o/min. Idealan je za ribolov ili prilikom kretanja plovnim putovima, marinama ili područjima u kojima je ograničena brzina kretanja. Brzina lagane plovidbe može se postaviti na 200 o/min. ispod brzine praznog hoda. Ova funkcija dostupna je samo kada motor ima Yamahinu višefunkcionalnu ručicu za upravljanje, digitalni zaslon 6Y8 ili CL5/7 ili novi daljinski prekidač.

 • alt

  Široki raspon propelera za SDS

  Ovaj namjenski asortiman propelera razvijen je kako bi nadopunio široki Yamahin asortiman vanbrodskih motora i pomogao vam precizno prilagoditi performanse motora i plovila kako bi pristajali vašim osobnim sklonostima. Brojni propeleri unutar asortimana sadrže ekskluzivnu Yamahinu značajku Shift Dampener System (SDS®) koja znatno smanjuje uobičajenu buku i omogućuje uglađenije i tiše mijenjanje brzina.

 • alt

  Neobvezna Y-COP® sigurnost

  Modeli V MAX SHO kompatibilni su s našim ekskluzivnim sigurnosnim sustavom Y-COP® (Yamaha Customer Outboard Protection). To je jednostavna, lako upotrebljiva i iznimno učinkovita mogućnost – zgodna daljinska upravljačka jedinica koja zaključava i otključava motor jednim pritiskom na gumb i sprječava neovlaštenu uporabu vašeg čamca – koja vam omogućuje da motor bezbrižno ostavite bez nadzora.

Tehnički podaci

AGREGAT    
Tip agregata   4 takta
Zapremina   2.785 cm³    
Broj cilindrara / konfiguracija   Redna 4 cilindra, 16 ventila, DOHC
Promjer x hod   96.0 mm x 96.2 mm
Snaga na propeleru   128.7 kW @ 5.300 okr/min
Maksimalan broj okretaja   5.000 - 6.300 okr/min
Sustav podmazivanja   Uljna pumpa
Napajanje gorivom   Direktno ubrizgavanje goriva
Sustav paljenja   TCI
Sustav pokretanja   Električno s Prime Start™ sustavom
Prijenosni omjer   1.86 (26/14)
DIMENZIJE    
Preporučena visina krmenog zrcala  
Težina s propelerom   223.0 kg
Kapacitet spremnika goriva   -
Kapacitet spremnika ulja   4.5 litara
DODATNE KARAKTERISTIKE    
Upravljački sustav   Daljinska komanda
Trim i Tilt sustav (kut trima)   Power Trim & Tilt
Punjenje / alternator   12V - 50A s ispravljačem / regulatorom
Tilt limiter   Opcija
Y-COP sustav   Opcija
Propeler   Opcije
Modeli s kontra rotacijom   Da
Pogon u plitkoj vodi   Da
Digitalni mrežni mjerač (LCD zaslon)   Opcija
Digitalni mrežni mjerači (okrugli i kvadratni)   Opcija
"Variable Trolling" sustav   Da, putem digitalnih mjerača
Sustav dvostrukog punjenja baterije   Opcija
SDS (Shift Dampener System) sustav   Opcija
Napomena   Podaci o snazi (kW) zasnivaju se na normi ICOMIA 28 mjereno na osovini propelera

Izdvojeni proizvodi