galerija

V MAX SHO 90

91.799,00 kn

Detalji

Tehnički rečeno, V MAX SHO predstavlja remek-djelo inženjerskog umijeća. Kako bismo postigli željene rezultate – malu težinu i iznimnu učinkovitost – naši inženjeri izašli su s oblikom jednog bregastog vratila i 4 velika ventila po cilindru te specijalnom usisnom granom dugih staza.

Zato je model V MAX SHO 90hp idealan za lagane, iznimno uzbudljive brodove koje ljudi upotrebljavaju za izlazak i zabavu s prijateljima. U stvari, unatoč svojoj kompaktnoj veličini i skromnoj težini, još uvijek pruža najbolji okretni moment u klasi i velike brzine – bez narušavanja kvalitete našeg potpisa.

Sofisticirano, najmodernije inženjerstvo može se upakirati tako da izgleda odlično, što je dokazala naša dojmljiva nova linija modela V MAX SHO. Ovi tehnološki napredni EFI motori s 4 cilindra i 16 ventila, unutar svojeg dotjeranog i pojednostavljenog dizajna skrivaju izvanredni učinak svladavanja teškoća, ubrzanje i brzinu.

Kratki pregled

 • Nevjerojatno ubrzanje – savršeno za lagane brodove
 • Okretni moment vodeći u klasi i performanse velike brzine
 • Kompaktan dizajn – više snage isporučuje se za manju težinu
 • Osebujan i znani dizajn poklopca modela „V MAX SHO”
 • Alternator velike izlazne snage od 35 A – napajanje pri malom broju okretaja u minuti
 • Uglađen i tih – za opuštenu plovidbu i ribolov
 • Yamahina pouzdanost bez premca

 • alt

  SOHC dizajn s 4 ventila po cilindru

  Kako bi se smanjila težina i povećala učinkovitost, V MAX SHO 90hp ima neobičan unutarnji dizajn – jedno bregasto vratilo s 4 ventila po cilindru. Ova postavka znači manje mase u glavi cilindra i smanjenje ukupne težine motora. Oblik s 4 ventila po cilindru također pomaže pri iznimno učinkovitom sagorijevanju koje, zauzvrat, povećava snagu, okretni moment i ekonomičnost.

 • alt

  Usklađeni sustav indukcije dugih staza

  Duge staze usisne grane još su jedna posebna značajka modela V MAX SHO – posebno osmišljene za povećanje performansi za svladavanje teškoća kao i okretnog momenta, ubrzanja i vršne brzine.

 • alt

  Jedinstveni dizajn poklopca modela Yamaha „V MAX SHO”

  Zahvaljujući poznatom Yamahinom metalnom poklopcu modela „V MAX SHO” crne i crvene boje, novi asortiman snažno pokazuje svoje naslijeđe, a najnoviji dizajn poklopca ima dinamičnu, agresivnu i sportsku novu grafičku shemu koja sve to potvrđuje. Na krmenoj poprečnoj gredi vašeg plovila jasno piše: „Ovo nije običan vanbrodski motor” – i on to zaista nije!

 • alt

  Iznimno snažan alternator od 35 A

  Želimo biti sigurni da vam nikada ne nedostaje snage za pokretanje, punjenje akumulatora ili funkcioniranje dodatne opreme kada ste na vodi, zbog čega smo model V MAX SHO 90hp opremili s trofaznim alternatorom. Uz svoj kapacitet od 35 A, čak ima i snage puniti vaše akumulatore pri brzini lagane plovidbe. To se zove bezbrižnost – a možete je i očekivati kada imate Yamahu.

 • alt

  Višefunkcionalna ručica za upravljanje

  Yamahina višefunkcionalna ručica upravljača obuhvaća pokretanje/zaustavljanje motora, hitno zaustavljanje, mijenjanje brzina, nagibnu i Power Trim funkciju, prekidač promjenjive brzine lagane plovidbe, sustav upozorenja i kontrole ključa. Sve u jednom praktičnom, čvrstom i jednostavnom upravljačkom sustavu.

 • alt

  Promjenjivi broj okretaja pri brzini lagane plovidbe (mogućnost)

  Brzina lagane plovidbe od 550 – 1000 o/min u koracima od 50 o/min. Idealan je za ribolov ili prilikom kretanja plovnim putovima, marinama ili područjima u kojima je ograničena brzina kretanja. Brzina lagane plovidbe može se postaviti na 200 o/min. ispod brzine praznog hoda.

 • alt

  Promjenjivi broj okretaja pri brzini lagane plovidbe (mogućnost)

  Ovaj namjenski asortiman propelera razvijen je kako bi nadopunio široki Yamahin asortiman vanbrodskih motora i pomogao vam precizno prilagoditi performanse motora i plovila kako bi pristajali vašim osobnim sklonostima. Brojni propeleri unutar asortimana sadrže ekskluzivnu Yamahinu značajku Shift Dampener System (SDS®) koja znatno smanjuje uobičajenu buku i omogućuje uglađenije i tiše mijenjanje brzina.

 • alt

  Kompatibilnost sa širokim asortimanom mjerača

  U naše je modele ugrađena najnovija tehnologija, tako da je model V MAX SHO 90hp kompatibilan s vrlo širokim rasponom Yamahinih ekskluzivnih sustave i mjerača digitalnog upravljanja, od 6Y8 do najnovijih mjerača i zaslona oznake CL5/CL7. Stoga, kada je riječ o jasnim i preciznim podacima o motoru i informacijama o učinkovitosti koje će vam pomoći pri vožnji plovila, Yamahini su sustavi bez premca.

 • alt

  Neobvezna Y-COP® sigurnost

  Modeli V MAX SHO kompatibilni su s našim ekskluzivnim sigurnosnim sustavom Y-COP® (Yamaha Customer Outboard Protection). To je jednostavna, lako upotrebljiva i iznimno učinkovita mogućnost – zgodna daljinska upravljačka jedinica koja zaključava i otključava motor jednim pritiskom na gumb i sprječava neovlaštenu uporabu vašeg čamca – koja vam omogućuje da motor bezbrižno ostavite bez nadzora.

Tehnički podaci

AGREGAT    
Tip agregata   4 takta
Zapremina   1.832 cm³  
Broj cilindrara / konfiguracija   Redna 4 cilindra, 16 ventila, DOHC
Promjer x hod    81.0 mm x 88.9 mm
Snaga na propeleru   66,1 kW @ 5.300 okr/min
Maksimalan broj okretaja   5.000 - 6.000 okr/min
Sustav podmazivanja   Uljna pumpa
Napajanje gorivom   Direktno ubrizgavanje goriva
Sustav paljenja   TCI
Sustav pokretanja   Električno s Prime Start™ sustavom
Prijenosni omjer   2.15 (28/13)
DIMENZIJE    
Preporučena visina krmenog zrcala   508 mm
Težina s propelerom   162 kg
Kapacitet spremnika goriva   -
Kapacitet spremnika ulja   3.2 litara
DODATNE KARAKTERISTIKE    
Upravljački sustav   Daljinska komanda
Trim i Tilt sustav   Power Trim & Tilt
Punjenje / alternator   12V - 35A s ispravljačem / regulatorom
Tilt limiter   Opcija
Y-COP sustav   Opcija
Propeler   Opcije
Modeli s kontra rotacijom   -
Pogon u plitkoj vodi   Da
Digitalni mrežni mjerač (LCD zaslon)   -
Digitalni mrežni mjerači (okrugli i kvadratni)   Da/Opcija
"Variable Trolling" sustav   Da, putem digitalnih mjerača
Sustav dvostrukog punjenja baterije    Da
SDS (Shift Dampener System) sustav   Opcija
Napomena   Podaci o snazi (kW) zasnivaju se na normi ICOMIA 28 mjereno na osovini propelera

Izdvojeni proizvodi