TMAX 560 2024

14.499,00 €
Detalji Tehnički podaci Dodatna opremaKonfigurator opreme

TMAX je nesporni kralj skutera. Bio je to najprodavaniji sportski skuter u Europi otkako je 2001. god. predstavljen originalni model. Više od 20 godina ovaj vrhunski stroj iznimnih performansi tisućama vozača pruža uzbudljivi novi osjećaj potpune slobode, bilo da putuju u grad na posao ili odlaze van grada u istraživanje .


Opremljen je naprednim uređajima najviših specifikacija koji su ikada postojali na Yamaha skuterima. TFT zaslon u boji dijagonale 7 inča najbolji je u klasi i pruža vam mogućnost odabira između tri stila prikaza – a putem Yamahine aplikacije MyRide možete pristupiti značajki MyRide – vezi koja omogućuje povezivanje s modelom TMAX, pružajući pristup glazbi, vremenskoj prognozi, obavijestima i još mnogo čemu na pametnom telefonu. S pomoću Garmin navigacije s cjelokupnom kartom* dolazak na odredište brži je i lakši. (* Za Garmin navigaciju s cjelokupnom kartom potreban je ugovor o pretplati za uslugu i ne nudi se u svim zemljama. Neke značajke navigacije nisu dostupne u svim zemljama, dostupnost provjerite u tvrtki Garmin.)

Uz kompaktni i sportski novi oklop s radikalno novim dizajnom, TMAX je najdinamičniji i najsofisticiraniji sportski skuter ikada napravljen u tvrtki Yamaha. Nova aerodinamična prednja krila i tanka dvostruka glavna svjetla daju ovom tehnološki naprednom vozilu izgled nadahnut supersportskim modelima – a izmijenjena ergonomija čini ga najudobnijim načinom kretanja. Njegov snažni agregat od 35 kW, zapremnine 560 ccm, koji udovoljava zahtjevima norme EURO5 i iznimno uglađen CVT prijenos pružaju vam motociklističke performanse i praktičnost skutera.

Gdje god se vozite modelom TMAX, možete ostati povezani s pomoću TFT zaslona u boji dijagonale 7 inča koji vam omogućuje pristup glazbi, vremenskoj prognozi, pozivima** i obavijestima pametnog telefona – a Garmin navigacija s cjelokupnom kartom* svako putovanje čini još ugodnijim. Sustav bez ključa Smart Key olakšava svakodnevno funkcioniranje – a novi upravljački gumb pomican u 5 smjerova i preoblikovani upravljački gumbi olakšavaju funkcioniranje. (* Za Garmin navigaciju s cjelokupnom kartom potreban je ugovor o pretplati za uslugu i ne nudi se u svim zemljama. Neke značajke navigacije nisu dostupne u svim zemljama, dostupnost provjerite u tvrtki Garmin. ** Potrebne su slušalice povezane putem Bluetootha s modelom TMAX. Slušalice nisu uključene.)

Kratki pregled

  • Novi povezani TFT zaslon, potpuna karta za navigaciju
  • Snažan agregat zapremnine 560 ccm koji udovoljava zahtjevima norme EURO5
  • Dinamični, novi sportski dizajn oklopa
  • Novi projektori glavnih svjetala, ugrađeni pokazivači smjera
  • Poboljšana ergonomija za vozača i putnika
  • Rukovanje Smart Key ključem
  • Lagano aluminijsko podvozje
  • Sofisticirana elektronička tehnologija upravljanja
  • Veliki prostor za pohranu
  • Središnja nogara sa zaključavanjem za zaštitu od krađe
  • Snažan agregat zapremnine 560 ccm

    Snažan agregat zapremnine 560 ccm

    Snažni agregat zapremnine 560 ccm jedinstvenog je i kompaktnog dizajna u kojem se koljenasto vratilo pod 360 stupnjeva upotrebljava s vodoravno suprotnim uzvratnim klipnim uravnoteživačem za iznimne sportske performanse zajedno s iznimno učinkovitim pogonskim sustavom CVT za izvanredno uglađeni rad. Kako biste povećali svoje uzbuđenje u vožnji, pažljivo dizajnirani sustavi usisa i ispuha proizvode dubok i čist „ugođeni” zvuk koji je osobito svojstven liniji TMAX!

    Dinamični, sportski dizajn oklopa

    Dinamični, sportski dizajn oklopa

    Svojim energičnim aerodinamičnijim oklopom dizajn modela TMAX približava se svijetu supersportskih motocikala. Tanja dvostruka LED glavna svjetla i prednja krila s velikim usisima zraka te bočni pokrovi u obliku bumeranga više izgledaju kao TMAX no ikada prije – a lagani kotači kojima je kružnim postupkom stanjena stjenka naplataka i kovane aluminijske ručice upravljača naglašavaju vrhunska svojstva ovog sportskog skutera.

    Projektori glavnih svjetala, ugrađeni pokazivači smjera

    Projektori glavnih svjetala, ugrađeni pokazivači smjera

    Jedan pogled na prednji kraj i znat ćete kako bi to mogao biti samo TMAX! Tanja dvostruka glavna svjetla s ugrađenim pokazivačima smjera daju agresivniji izgled, dok dizajn projektora s monofokusnom lećom stvara snažan snop. Kako bi se naglasio dinamični izgled ovog legendarnog sportskog skutera, tu je stražnje svjetlo dizajnirano u obliku slova T s integriranim pokazivačima smjera.

    Poboljšana ergonomija za vozača i putnika

    Poboljšana ergonomija za vozača i putnika

    Za više sportsku vožnju s višom razinom udobnosti vozača i putnika, TMAX je opremljen duljim sjedalom i produženim pločama za noge, a naslon za leđa vozača može se pomaknuti naprijed/natrag za 30 mm. Uža konstrukcija modela TMAX omogućuje bolji doseg nogu do tla, a oblik kovanih aluminijskih ručki upravljača doprinosi nešto nagnutijem položaju prema naprijed za bolju povratnu informaciju.

    Povezani TFT zaslon, potpuna karta za navigaciju

    Povezani TFT zaslon, potpuna karta za navigaciju

    Sofisticirani, povezani TFT zaslon u boji dijagonale 7 inča, kojim se upravlja jednostavnom upravljačkom palicom, ima odabir između tri stila zaslona. Putem Yamahine aplikacije MyRide možete pristupiti značajki MyRide – vezi koja omogućuje povezanost s vozilom i pruža pristup glazbi, vremenskoj prognozi, pozivima** i obavijestima vašeg pametnog telefona. Garmin navigacija s cjelokupnom kartom* olakšava svako putovanje – dok se tekst može prikazati kada je TMAX parkiran. (* Za Garmin navigaciju s cjelokupnom kartom potreban je ugovor o pretplati za uslugu i ne nudi se u svim zemljama. Neke značajke navigacije nisu dostupne u svim zemljama, dostupnost provjerite u tvrtki Garmin. ** Potrebne su slušalice povezane putem Bluetootha s modelom TMAX. Slušalice nisu uključene.)

    Rukovanje Smart Key ključem

    Rukovanje Smart Key ključem

    Uporaba modela TMAX tako je praktična uz Smart Key u džepu – a dizajnirani glavni prekidač s 2 gumba jednostavniji je za uporabu no ikada prije. Ova tehnologija bez ključa omogućuje pokretanje motora, otključavanje sjedala te jednostavno i brzo otpuštanje središnje nogare – a možete čak i otključati elegantni, u ravnini ugrađeni čep za gorivo aerodinamičnog stila.

    Lagano aluminijsko podvozje

    Lagano aluminijsko podvozje

    Kompaktno motociklističko podvozje modela TMAX od lijevanog je aluminija s konstrukcijom dvostrukog luka koja daje ogromnu snagu i malu težinu. Snažan agregat zapremnine 560 ccm postavljen je izravno u okvir kako bi se osigurala odlična centralizacija mase – a za više sportsko i preciznije rukovanje izmijenjene su postavke ovjesa. Iznimno lagani kotači kojima su kružnim postupkom stanjene stjenke naplataka kako bi se smanjila neovješena masa, opremljeni su gumama Bridgestone.

    Sofisticirana elektronička tehnologija upravljanja

    Sofisticirana elektronička tehnologija upravljanja

    TMAX opremljen je najsuvremenijim Yamahinim elektronički upravljanim gasom (YCC-T, engl. Yamaha Chip Controlled Throttle) kako bi se postigla najbolja razina upravljanja agregatom – a za poboljšani osjećaj i smanjenje težine ugrađen je elektronički senzor očitanja položaja gasa (APSG, engl. Accelerator Position Sensor Grip). Sustav kontrole proklizavanja pomaže pri sprječavanju proklizavanja stražnjeg kotača tijekom ubrzavanja na mokrim ili nestabilnim površinama – a značajka D-MODE omogućuje vam odabir uglađenih ili sportskih performansi agregata.

    Veliki prostor za pohranu

    Veliki prostor za pohranu

    Uz jednostavan pristup bez ključa, u veliki prostor za pohranu ispod sjedala može staviti jednu integralnu kacigu kada ste parkirani – a kada ste u pokretu, to je idealan prostor otporan na vremenske uvjete za sigurno nošenje poslovne torbe, prijenosnog računala ili opreme za teretanu. Ima praktičnu automatsku unutarnju rasvjetu.

    Središnja nogara sa zaključavanjem za zaštitu od krađe

    Središnja nogara sa zaključavanjem za zaštitu od krađe

    TMAX je najpoželjniji sportski skuter u Europi, a za dodatnu sigurnost i bezbrižnost opremljen je središnjom nogarom koja se može zaključati i sprječava da ga neovlaštena osoba pomakne. Kada ste spremni za vožnju, jednostavno upotrijebite Smart Key za elektroničko otpuštanje nogare.

AGREGAT  
 

Tip agregata

 
Redna 2 cilindra, hlađenje tekućinom, 4 takta, DOHC, 4 ventila
Zapremina  
562 cm³
Promjer x hod  
70.0 mm x 73.0 mm
Omjer kompresije  
10.9 : 1
Maksimalna snaga  
35 kW @ 7.500 okr/min
Maksimalan okretni moment  
55.7Nm @ 5.250 okr/min
Sustav podmazivanja  
Suhi karter
Napajanje gorivom  
Ubrizgavanje goriva
Sustav paljenja  
TCI
Sustav pokretanja  
Električno
Sustav prijenosa  
V-remen, automatski
ŠASIJA  
 
Okvir  
Aluminijski
Sustav prednjeg ovjesa  
Teleskopske vilice
Hod ovjesa sprijeda  
120 mm
Sustav stražnjeg ovjesa  
Njihajuća ruka
Hod ovjesa straga  
117 mm
Prednja kočnica  
Dvostruki diskovi, Ø 267 mm
Stražnja kočnica  
Jednostruki disk, Ø 282 mm
Prednja guma  
120/70-15
Stražnja guma  
160/60-15
DIMENZIJE  
 
Ukupna dužina  
2.195 mm
Ukupna širina  
780mm
Ukupna visina  
1.415-1.525 mm 
Visina sjedala  
800 mm
Međuosovinski razmak  
1.575 mm
Minimalna udaljenost od tla  
135 mm
Ukupna težina  
220 kg
Kapacitet spremnika goriva  
15.0 litara