NaslovnaMotocikliSuper sport

YZF-R3 2022

galerija

YZF-R3 2022

51.500,00 kn

Detalji

LINK NA DODATNU OPREMU:

https://www.yamaha-motor.eu/hr/hr/products/motorcy...

LINK NA KONFIGURATOR OPREME:

https://www.yamaha-motor.eu/hr/hr/products/motorcy...

Zove vas svijet modela R. Pogonjen EU5 agregatom zapremnine 321 ccm velikog broja okretaja, R3 u potpunosti je opremljen širokim rasponom ključnih značajki koje vam uz vrhunsku kvalitetu i privlačni stil pružaju izvanredne performanse. To je Yamahin vrhunski lagani supersportski motocikl kojim možete upravljati ako imate kategoriju A2 dozvole za upravljanje.

Tanka i atletska karoserija modela R3 ima središnji usis zraka nadahnut Yamahinim kultnim strojem M1 MotoGP® koji pobjeđuje na utrkama. Njegov radikalno dobar izgled, aerodinamični trkaći oklop i agresivna dvostruka LED glavna svjetla naglašavaju njegovu čistu DNK serije R, čineći ga najpoželjnijim modelom klase 300 na ulici ili stazi.

Preokrenuta prednja vilica marke KYB od 37 mm iznimnih je specifikacija i osigurava precizan osjećaj ovjesa i povratne informacije – a spoj niskog spremnika goriva i niskog upravljača osigurava modelu R3 ergonomski položaj za vožnju s puno udobnosti i preciznog nadzora. Sada ste spremni za ulaz u svijet modela R.

Svaki model Yamahine serije R dizajniran je i proizveden kako bi vam omogućio uzbudljivu vožnju svaki put. R3 nije iznimka. Izrađen bez kompromisa po najvišim standardima, ovaj supersportaš uvijek je spreman za vas kako biste uživali u čistom uzbuđenju tijekom vožnje.

Kratki pregled

 • Agregat EU5 zapremnine 321 ccm s velikim brojem okretaja
 • Oklop nadahnuta modelom M1 u novoj shemi boje Icon Blue s dvije nijanse
 • Agresivan izgled nadahnut modelom R1
 • Lagani supersportski motocikl za vozače s kategorijom A2
 • Uska i lagana sportska šasija
 • Dvostruki LED farovi inspirirani modelom R1
 • Prednja USD vilica KYB od 37 mm
 • Nizak položaj spremnika goriva i upravljača
 • Lagani kotači i supersportske gume
 • Snažan sustav kočenja s ABS-om
 • Uravnotežena raspodjela težine – 50/50
 • Višefunkcionalni digitalni instrumenti

 • alt

  Agregat EU5 zapremnine 321 ccm s velikim brojem okretaja

  Uz omjer kompresije od 11,2:1, dvostrukim bregastim osovinama (DOHC) i glavama cilindra s 4 ventila, 2-cilindrični agregat zapremnine 321 ccm dizajniran je za performanse brzog okretanja i učinkovitost pri visokim okretajima. Moćni agregat modela R3, koji udovoljava standardu EU5, maksimalne izlazne snage od 30,9 kW (42 KS) pri 10.750 o/min, osigurava fantastično ubrzanje, uzbudljivu vožnju i širok raspon snage.

 • alt

  Oklop u shemi boja Icon Blue nadahnut modelom M1

  Radikalnog oklopa nadahnutog pobjedničkim modelom YZR-M1 – i dostupnim u novoj shemi boje Icon Blue u dvije nijanse – ovo je najoštriji R3 ikada izrađen. Središnji usis za zrak u stilu modela M1 daje motociklu čisti trkaći izgled – a uz sveukupna iznimna svojstva i idealan raspored težine u omjeru 50/50, R3 spreman je da vas oduševi na cesti i trkaćoj stazi.

 • alt

  Agresivan izgled nadahnut modelom R1

  Ovaj motocikl upadljivog izgleda čista je serija R, a opremljen je prednjim oklopom agresivnog izgleda i sportskim vjetrobranom koji je inspiriran legendarnim modelom R1. Dvostruki LED farovi i središnji kanal usisa zraka funkcioniraju zajedno sa slojevitim pločama oklopa kako bi maksimalno iskoristili strujanje zraka za hlađenje agregata usklađenog s normom EU5, što ovaj motocikl čini izvanrednim supersportskim modelom zapremnine 300 ccm koji ulazi u kategoriju A2 dozvole za upravljanje.

 • alt

  Lagani supersportski motocikl za vozače s kategorijom A2

  Bez obzira jeste li vozač s dozvolom za kategoriju A2 ili osoba koja želi vrhunski lagani supersportski model, R3 ima tehnologiju, performanse i stil koji tražite. Razvijen korištenjem iste filozofije bez kompromisa koju koristimo za svaki model serije R, trkaći DNK ovog motocikla napravljen je za užitak.

 • alt

  Uska i lagana sportska šasija

  Kompaktna i lagana šasija napravljena je od čeličnih cijevi velike vlačne čvrstoće koje pružaju optimalnu ravnotežu snage i krutosti. Kratki međuosovinski razmak modela R3 pruža izvanrednu okretnost, za sportske i okretne karakteristike upravljanja, a raspodjela težine između prednjeg i stražnjeg dijela od gotovo 50/50 i pristupačna visina sjedala pružaju pouzdanu i uravnoteženu vožnju.

 • alt

  Dvostruki LED farovi nadahnuti modelom R1

  Prednji oklop opremljen je glavnim svjetlima u stilu modela R1 koja naglašavaju snažne genetske veze modela R3 s većim Yamahinim supersportskim modelima serije R. Uporabom svijetle i dugotrajne LED tehnologije, dvostruki farovi daju izvrsnu vidljivost i osvjetljenje pritom trošeći minimalne količine energije, a motociklu daju radikalan izgled trkaćeg modela.

 • alt

  Prednja USD vilica KYB od 37 mm

  Model R3 opremljen je vilicom od 37 mm marke KYB s optimiziranim postavkama opruga i amortizera. Ovaj dizajn osigurava veliku površinu kliznoj cijevi što osigurava visoke razine čvrstoće vilice, omogućujući sportski osjećaj i upravljivost u prednjem dijelu bez gubitka udobnosti, a posebna gornja obujmica naglašava radikalni stil nadahnut modelom M1.

 • alt

  Nizak položaj spremnika goriva i upravljača

  Zahvaljujući spuštenom dizajnu spremnika goriva i spuštenom upravljaču, ergonomija modela R3 pruža čisti supersportski doživljaj vožnje. Uz to što je iznimno udoban, položaj za vožnju olakšava držanje motocikla koljenima što će vam povećati samopouzdanje, osobito kada se čvrsto priljubite uz konstrukciju radi maksimalnog učinka aerodinamike.

 • alt

  Lagani kotači i supersportske gume

  Kotači od 17 inča opremljeni su radijalnom prednjom gumom veličine 110/70-17 i širom radijalnom stražnjom gumom veličine 140/70-17 koje su postavljene na naplatcima s pet pari tankih lijevanih krakova koji nadopunjuju izgled serije R ovog motocikla. Ovi kotači od lijevanog aluminija s laganim šupljim osovinama čvrsti su i lijepog izgleda, a minimaliziraju ovješenu masu kako bi poboljšali upravljanje.

 • alt

  Snažan sustav kočenja s ABS-om

  Prednja kočnica s plivajućim diskom od 298 mm osigurava izvrsnu snagu zaustavljanja i dobar osjećaj na ručici, a za performanse kočenja na stražnjem dijelu zaslužan je plivajući disk od 220 mm. Zahvaljujući ABS sustavu protiv blokiranja kočnica, vozač motocikla R3 može se pouzdano voziti, čak i pri smanjenom trenju, u mokrim i skliskim uvjetima.

 • alt

  Uravnotežena raspodjela težine – 50/50

  Zahvaljujući položaju agregata i ukupnim veličinama stroja, R3 ima gotovo 50/50 raspodjelu težine sprijeda/straga – smatra se idealnom postavkom za supersportske motocikle – pružajući precizne performanse upravljanja, jednostavnu okretnost i mnogo povratnih informacija s ceste.

 • alt

  Višefunkcionalni digitalni instrumenti

  Model R3 ima višefunkcijske LCD instrumente koji prikazuju informacije o položaju stupnja prijenosa, kapacitetu goriva, stvarnom vremenu i prosječnoj potrošnji goriva. Tu je i mjerač temperature vode, sat, indikator zamjene ulja i mjerač puta – a sve je prikazano na preglednom, suvremenom rasporedu.

Tehnički podaci

AGREGAT &nbnbsp;  
Tip agregata   2 cilindra, hlađenje tekućinom, 4 takta, DOHC, 4 ventila
Zapremina   321 cm³
Promjer x hod   68.0 mm x 44.1 mm
Omjer kompresije   11.2 : 1
Maksimalna snaga   30.9 kW (42.0 KS) @ 10.750 okr/min
Maksimalan okretni moment   29.6 Nm (3.0 kg-m) @ 9.000 okr/min
Sustav podmazivanja   Uljna pumpa
Napajanje gorivom   Ubrizgavanje goriva
Tip spojke   Mokra, višelamelna
Sustav paljenja   TCI
Sustav pokretanja   Električno
Sustav prijenosa   6 brzina
Završni prijenos   Lanac
ŠASIJA    
Okvir   Čelični
Sustav prednjeg ovjesa   Teleskopske vilice
Hod ovjesa sprijeda   130 mm
Kut prednje vilice   25º
Predtrag   95 mm
Sustav stražnjeg ovjesa   Njihajuća ruka
Hod ovjesa straga   125 mm
Prednja kočnica   Jednostruki disk, Ø 298 mm
Stražnja kočnica   Jednostruki disk, Ø 220 mm
Prednja guma   110/70-17M/C 54H
Stražnja guma   140/70-17M/C 66H
DIMENZIJE    
Ukupna dužina   2.090 mm
Ukupna širina   730 mm
Ukupna visina   1.140 mm
Visina sjedala   780 mm
Međuosovinski razmak   1.380 mm
Minimalna udaljenost od tla   160 mm
Ukupna težina   167 kg
Kapacitet spremnika goriva   14 litara
Kapacitet spremnika ulja   2.4 litara

Izdvojeni proizvodi