NaslovnaMotocikliSuper sport

YZF-R3 World GP 2022

galerija

YZF-R3 World GP 2022

51.200,00 kn

Detalji

R3 World GP 60th Anniversary

LINK NA DODATNU OPREMU:

https://www.yamaha-motor.eu/hr/hr/products/motorcy...

LINK NA KONFIGURATOR OPREME:

https://www.yamaha-motor.eu/hr/hr/products/motorcy...

Uz agregat zapremnine 321 ccm velikog broja okretaja, kompaktno podvozje i agresivan oklop nadahnut modelom M1 MotoGP®, R3 vrhunski je supersportski model za vozače s dozvolom za upravljanje kategorijom A2. Sada u dinamičnim trkaćim bojama s Yamahinih povijesnih motocikala koji su se natjecali za Veliku nagradu, ekskluzivni model R3 za 60. obljetnica svjetskog natjecanja za Veliku nagradu podiže svijet modela R na višu razinu svojim kultnim stilom njegovanim na utrkama.

Tvrtka je 1961. ušla u tu prvu međunarodnu cestovnu utrku za Veliku nagradu Francuske. Kako bi obilježila 60 godina uspjeha u utrkivanju, Yamaha je stvorila poseban model R3 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu koji je u povijesnim bijelim i crvenim trkaćim bojama – kako bi odala počast strojevima koji su od 1961. do 2021. godine odnijeli više od 500 pobjeda na svjetskim utrkama za Veliku nagradu.

Oklop bijele boje modela R3 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu sadrži poznatu grafiku „speed block” crvene boje koju su proslavili legendarni Yamahini trkaći motocikli iz prethodnih desetljeća. Prednji blatobran crvene boje i pruga na spremniku goriva također crvene boje pojačavaju rodoslovlje natjecatelja za Veliku nagradu – dok se povijesni trkaći stil natječe sa kotačima i znakom na spremniku goriva koji su zlatne boje te pločicom za natjecateljski broj trkaćeg stila žute boje.

Ekskluzivni model R3 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu utjelovljuje 60 godina utrkivanja s povijesnom trkaćom shemom boja, koju su proslavili prvi motocikli tvrtke koji su se natjecali za Veliku nagradu. Sa svojom bezvremenskom grafikom „speed block” crvene boje, oklopom sasvim bijele boje, kotačima i amblemom 60. obljetnice zlatne boje, R3 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu odaje počast posebnom razdoblju na Yamahinom putovanju.

Kratki pregled

 • Paleta boja modela za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu
 • Radikalan izgled nadahnut modelom M1 MotoGP®
 • Prednji kraj nadahnut modelima serije R
 • Agregat EU5 zapremnine 321 ccm s velikim brojem okretaja
 • Lagani supersportski motocikl za vozače s kategorijom A2
 • Uska i lagana sportska šasija
 • Dvostruki LED farovi inspirirani modelom R1
 • Prednja USD vilica KYB od 37 mm
 • Nizak položaj spremnika goriva i upravljača
 • Lagani kotači i supersportske gume
 • Snažan sustav kočenja s ABS-om
 • Uravnotežena raspodjela težine – 50/50

 • alt

  Paleta boja modela za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu

  Povijesna shema trkaćih boja modela R3 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu ponavlja poznati dizajn Yamahinih trkaćih motocikala iz prethodnog razdoblja. Na njegovu oklopu potpuno bijele boje nalazi se upečatljiva grafika „speed block” crvene boje, a kako bi se upotpunio autentičan tvornički izgled modela R3 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu, tu je prednji blatobran crvene boje, pločica za natjecateljski broj žute boje, kotači i značka na spremniku goriva zlatne boje te debela pruga crvene boje s gornje strane spremnika goriva i na stražnjem kraju.

 • alt

  Radikalan izgled nadahnut modelom M1 MotoGP®

  Nadahnut Yamahinim trkaćim motociklom MotoGP®, oklop modela R3 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu elegantan je i aerodinamičan. Središnji usis za zrak u stilu modela M1 daje ovom kompaktnom supersportskom motociklu čisti trkaći izgled, a sa sveukupnim iznimnim svojstvima i idealnim rasporedom težine 50/50, model R3 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu spreman je pružiti vam uzbuđenje na cesti i trkaćoj stazi.

 • alt

  Prednji kraj nadahnut modelima serije R

  Ovaj motocikl upadljivog izgleda čista je serija R, a opremljen je dinamičnim prednjim oklopom i sportskim vjetrobranom nadahnutim legendarnim modelom R1. Dvostruki LED farovi i središnji kanal usisa zraka funkcioniraju zajedno sa slojevitim pločama oklopa kako bi maksimalno iskoristili strujanje zraka za hlađenje agregata usklađenog s normom EU5, što ovaj motocikl čini izvanrednim supersportskim modelom zapremnine 300 ccm koji ulazi u kategoriju A2 dozvole za upravljanje.

 • alt

  Agregat EU5 zapremnine 321 ccm s velikim brojem okretaja

  Uz omjer kompresije od 11,2:1, dvostrukim bregastim osovinama (DOHC) i glavama cilindra s 4 ventila, 2-cilindrični agregat zapremnine 321 ccm dizajniran je za performanse brzog okretanja i učinkovitost pri visokim okretajima. Uz maksimalnu izlaznu snagu od 30,9 kW (42 KS) pri 10.750 o/min, moćni EU5 agregat modela R3 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu pruža senzacionalno ubrzanje, uzbudljivu vožnju i širok raspon snage.

 • alt

  Lagani supersportski motocikl za vozače s kategorijom A2

  Bez obzira jeste li vozač s dozvolom za upravljanje kategorijom A2 ili osoba koja želi vrhunski lagani supersportski model, R3 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu ima tehnologiju, performanse i stil koji tražite. Razvijen korištenjem iste filozofije bez kompromisa koju koristimo za svaki model serije R, trkaći DNK ovog motocikla napravljen je za užitak.

 • alt

  Uska i lagana sportska šasija

  Kompaktna i lagana šasija napravljena je od čeličnih cijevi velike vlačne čvrstoće koje pružaju optimalnu ravnotežu snage i krutosti. Kratki međuosovinski razmak modela R3 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu pruža izvanrednu okretnost za sportske i okretne značajke upravljanja, dok raspodjela težine između prednjeg i stražnjeg dijela od gotovo 50/50 i pristupačna visina sjedala pružaju uravnoteženu vožnju.

 • alt

  Dvostruki LED farovi nadahnuti modelom R1

  Prednji oklop opremljen je glavnim svjetlima u stilu modela R1 koja naglašavaju snažne genetske veze modela R3 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu s većim Yamahinim supersportskim modelima serije R. Uporabom svijetle i dugotrajne LED tehnologije, dvostruki farovi daju izvrsnu vidljivost i osvjetljenje pritom trošeći minimalne količine energije, a motociklu daju istinski izgled trkaćeg modela.

 • alt

  Prednja vilica marke KYB USD od 37 mm

  R3 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu ima vilicu marke KYB USD od 37 mm s optimiziranim postavkama opruge i amortizera. Ovaj dizajn osigurava veliku površinu kliznoj cijevi što osigurava visoke razine čvrstoće vilice, omogućujući sportski osjećaj i upravljivost u prednjem dijelu bez gubitka udobnosti, a posebna gornja obujmica naglašava radikalni stil inspiriran modelom M1.

 • alt

  Nizak položaj spremnika goriva i upravljača

  Zahvaljujući spuštenom dizajnu spremnika goriva i spuštenom upravljaču, ergonomija modela R3 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu pruža čisti supersportski doživljaj vožnje. Uz to što je iznimno udoban, položaj za vožnju olakšava držanje motocikla koljenima što će vam povećati samopouzdanje, osobito kada se čvrsto priljubite uz konstrukciju radi maksimalnog učinka aerodinamike.

 • alt

  Lagani kotači i supersportske gume

  Kotači od 17 inča opremljeni su radijalnom prednjom gumom veličine 110/70-17 i širom radijalnom stražnjom gumom veličine 140/70-17 na naplatcima s pet pari tankih lijevanih krakova koji nadopunjuju izgled serije R. Ovi kotači od lijevanog aluminija s laganim šupljim osovinama čvrsti su i lijepog izgleda, a minimaliziraju ovješenu masu kako bi poboljšali upravljanje.

 • alt

  Snažan sustav kočenja s ABS-om

  Prednja kočnica s plivajućim diskom od 298 mm osigurava izvrsnu snagu zaustavljanja i dobar osjećaj na ručici, a za performanse kočenja na stražnjem dijelu zaslužan je plivajući disk od 220 mm. Zahvaljujući ABS sustavu protiv blokiranja kočnica, vozač motocikla R3 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu može se pouzdano voziti, čak i pri smanjenom prianjanju u mokrim i skliskim uvjetima.

 • alt

  Uravnotežena raspodjela težine – 50/50

  Zahvaljujući položaju motora i ukupnim dimenzijama, ABS motocikla R3 za 60. obljetnicu svjetskog natjecanja za Veliku nagradu ima raspodjelu težine između prednjeg i stražnjeg dijela od gotovo 50/50, raspodjela koju mnogi smatraju idealnom za supersportske motocikle, a koja pruža performanse preciznog upravljanja, jednostavnu okretnost i obilje povratnih informacija s ceste.

Tehnički podaci

AGREGAT &nbnbsp;  
Tip agregata   2 cilindra, hlađenje tekućinom, 4 takta, DOHC, 4 ventila
Zapremina   321 cm³
Promjer x hod   68.0 mm x 44.1 mm
Omjer kompresije   11.2 : 1
Maksimalna snaga   30.9 kW (42.0 KS) @ 10.750 okr/min
Maksimalan okretni moment   29.6 Nm (3.0 kg-m) @ 9.000 okr/min
Sustav podmazivanja   Uljna pumpa
Napajanje gorivom   Ubrizgavanje goriva
Tip spojke   Mokra, višelamelna
Sustav paljenja   TCI
Sustav pokretanja   Električno
Sustav prijenosa   6 brzina
Završni prijenos   Lanac
ŠASIJA    
Okvir   Čelični
Sustav prednjeg ovjesa   Teleskopske vilice
Hod ovjesa sprijeda   130 mm
Kut prednje vilice   25º
Predtrag   95 mm
Sustav stražnjeg ovjesa   Njihajuća ruka
Hod ovjesa straga   125 mm
Prednja kočnica   Jednostruki disk, Ø 298 mm
Stražnja kočnica   Jednostruki disk, Ø 220 mm
Prednja guma   110/70-17M/C 54H
Stražnja guma   140/70-17M/C 66H
DIMENZIJE    
Ukupna dužina   2.090 mm
Ukupna širina   730 mm
Ukupna visina   1.140 mm
Visina sjedala   780 mm
Međuosovinski razmak   1.380 mm
Minimalna udaljenost od tla   160 mm
Ukupna težina   167 kg
Kapacitet spremnika goriva   14 litara
Kapacitet spremnika ulja   2.4 litara

Izdvojeni proizvodi